Még mindig kevés halat eszünk, pedig egészséges
2018. október 13. szombat 14:35

Magyarországon a hat kilogrammos fejenkénti, éves halfogyasztás még mindig jelentősen elmarad a 20 kilogramm körüli európai átlagtól, ezért is fontosak a fogyasztást népszerűsítő rendezvények - mondta Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szombaton az M1 aktuális csatornán.
Példaként említette az Öreg-Tavi Nagy Halászfesztivált Tatán, ahol október 19-21 között minden a magyar halról és a halételek készítéséről szól. Hozzátette, a magyar halászat helyzetének javításához nagyobb hangsúlyt kell helyezni a halfeldolgozás fejlesztésére, hogy könnyebben elérhetővé váljanak a feldolgozott élelmiszerek, többek között a filé vagy a szelet.
Lévai Ferenc kiemelte, a magyar hal egészséges, könnyű fehérje forrás, amelynek a fogyasztása hozzátartozik az egészséges életmódhoz.
MTI
Facebook box
Megosztás
Mások most ezeket a cikkeket olvassák
- Megérkeztek az ötös lottó...
- Két autó ütközött Harkányban, ketten...
- Hatalmas balhé volt Pécsett:...
- Viharokkal ér véget vasárnap a májusi...
- Hétfőtől már naponta utazhatunk...
- Kell az erősítés, szolgálati kutyákat...
- Újabb horrorkaravánokra csaptak le a...
- Ismét szakvezetéssel járhatjuk be a...
- Csak szeptembertől lesz használható...
- Ismét hideg lesz az éj, csapadék is...