Magyar siker született a cukrászok világdöntőjén
2016. szeptember 30. péntek 12:16

Hatodik helyezést ért el Domonkos Dávid magyar cukrász a World Association of Chefs' Societies (WACS) nemzetközi gasztronómiai szövetség versenyének szaloniki világdöntőjén.
A WACS Global Chef Challenge verseny tízes döntőjén Domonkos Dávid egy fiatal segítővel (commis), Kiss Dániellel vett részt. A páros az európai indulók között a második legjobb volt - hangzott el az M1 aktuális csatorna péntek délelőtti adásában.
Domonkos Dávid elmondta, hogy a versenyen egy tányérdesszertet és egy tortát kellett elkészíteni, erre összesen nyolc óra állt rendelkezésükre, de az ötödik óránál a desszertet, a hatodiknál a tortát ki kellett rakni.
"A csokis szószból, almafagyiból, vérnarancszseléből álló tányérdesszert a Napot akarta megjeleníteni. A nyolc főre készült torta hét rétegű lett, volt benne francia krém passion és mangó ízesítéssel, áthúzva tejcsokoládés glasszázzsal" - tette hozzá a cukrász, aki először vett részt ezen a versenyen.
Krivács András, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke elmondta, hogy a WACS világdöntőjén szeptember 25. és 27. között a szakácsok között Elek Richárd (Hack Barnabás segítségével) a 11. helyen végzett a húszas mezőnyben.
"A világszervezet 105 tagországot és tízmillió séfet, gasztronómiai szakembert tömörít, a mostani fináléba hét kontinentális döntő nyertesei jutottak be. A versenyt megelőző konferencián Varga Károly séfet a WACS bölcsek tanácsa tiszteletbeli tagjává választották" - tette hozzá a szakember.
MTI
Facebook box
Megosztás
Mások most ezeket a cikkeket olvassák
- Szirénázó mentőautóval ütközött egy...
- Vasárnap már ismét szükség lehet az...
- Elismeréseket adtak át a mentők napja...
- Ragadozók tízezreit telepítették a...
- Autóritkaságokat újít fel Rudán Joe,...
- Kilencszázezren utaznak ország- és...
- Megdőlt az országos hajnali...
- Már csak pár napunk maradt az...
- Előszezoni menetrendre vált hétfőtől...
- Őri László: a baranyai gazdákra...