Ködös reggelek után napsütéses, kellemesen meleg időjárás várható a héten

2019. október 13. vasárnap 15:49

Ködös reggelek után napsütéses, kellemesen meleg időjárás várható a héten

Az előttünk álló héten összességében az átlagosnál melegebb, csendes őszi időjárás várható.

 

Hétfőn a köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet a nyugati határ közelében kora délutánig makacsul tarthatja magát, másutt a ködfoltok feloszlását követően sok napsütésre, csapadékmentes időre számíthatunk, de az előző napokhoz képest több és vastagabb lehet a fátyolfelhőzet.

A délies szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 5 és 12 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken ennél több fokkal alacsonyabb értékeket mérhetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet zömmel 18 és 24 fok között várható, a nyugati határ közelében lesz a hidegebb, de az Alföldön 25, 26 fok is lehet.

Kedden az éjszaka képződő ködfoltok reggeli, délelőtti feloszlását többnyire napos idő követi. Csapadék nem lesz.

A déli, délkeleti szél megélénkül, a Dunántúlon többfelé megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 15 között alakul, de a szélvédett helyeken ennél hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között várható.

Szerdán az éjszaka képződő ködfoltok reggeli, délelőtti feloszlása után eleinte döntően napos időre számíthatunk, majd délután, este nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon egyre többfelé várható eső, zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat.

A déli, délkeleti szél helyenként megélénkül, néhol meg is erősödik, majd este a Kisalföldön északnyugatira fordul.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 26 fok között valószínű. 

Csütörtökön éjszaka foltokban köd képződik, emellett a nyugati, és a középső megyékben több lesz a felhő, és ezeken a tájakon többfelé várható eső, záporeső.

Napközben csökken a felhőzet, megszűnnek a ködfoltok, és többnyire derült vagy gyengén felhős időre lehet számítani, számottevő csapadék ekkor már nem valószínű.

Az északnyugati szél kezdetben többfelé megélénkül, később fokozatosan mérséklődik a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között várható.

Pénteken éjszaka több helyen képződhet köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet, amely a legtöbb helyen a délelőtt folyamán feloszlik, és ezt követően többnyire derült vagy gyengén felhős idő várható.

Csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 10 között alakul, de a szélvédett helyeken ennél hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 24 fok között valószínű.

Szombaton eleinte többórás napsütésre lehet számítani, majd nyugat felől felhősödés kezdődik. Délután a nyugati megyékben néhol kisebb eső, zápor is előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 11 között alakul, de a szélvédett helyeken ennél hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között valószínű.

EQM