Horvát ételeket is bemutat ősztől a Gasztroangyal
2015. szeptember 02. szerda 16:05
A közmédia Gasztroangyal című magazinműsora szeptember 5-én már a legújabb epizódokkal, a magyar tájak jellegzetes ízeivel és horvát ételkülönlegességekkel készül a Duna televíziós csatorna nézőinek.
Borbás Marcsi, a műsor háziasszonya és csapata egész nyáron járták az országot, hogy olyan érdekességeket mutathassanak be szeptembertől, mint például a még mindig az eredeti Ganz-gépekkel működő pásztói Júlia malom, amelyben a régi technológiával őrlik a liszteket és készítik az olyan különlegességeket, mint a céklás-csicsókás liszt - közölte a produkció az MTI-vel.
A nézők megtudhatják, hogy mitől híres a gönci barack, a murakeresztúri emelőhalászat, valamint azt is bemutatják, hogy Meggyesegyházán mennyi mindent képesek a helyiek dinnyéből elkészíteni.
A műsor stábjának külföldi célpontja idén Horvátország volt. Zágráb és környéke után a horvát tengerparton vendégeskedett a forgatócsoport, ahol nemcsak a tenger gyümölcseiből készült finomságokkal találkoztak, de felkutatták az ott élő magyarok szokásait, hagyományait is.
MTI
Facebook box
Megosztás
Mások most ezeket a cikkeket olvassák
- A Baranyában fészkelő fekete...
- Dráma a tragédiából: a mohácsi...
- Már fél éve hiába keresnek egy...
- Itt van Marco Rossi kerete - négy...
- Mi lesz veled, uránvárosi piac? A...
- Leáll a tévé, a telefon és az...
- Minden iskolába megérkeztek az...
- Tragédiával indul a hét: gázolt a...
- Valóság lehet az álom: egy új klinika...
- Több mint hatezer új hallgatója lesz...