Horvát ételeket is bemutat ősztől a Gasztroangyal
2015. szeptember 02. szerda 16:05
A közmédia Gasztroangyal című magazinműsora szeptember 5-én már a legújabb epizódokkal, a magyar tájak jellegzetes ízeivel és horvát ételkülönlegességekkel készül a Duna televíziós csatorna nézőinek.
Borbás Marcsi, a műsor háziasszonya és csapata egész nyáron járták az országot, hogy olyan érdekességeket mutathassanak be szeptembertől, mint például a még mindig az eredeti Ganz-gépekkel működő pásztói Júlia malom, amelyben a régi technológiával őrlik a liszteket és készítik az olyan különlegességeket, mint a céklás-csicsókás liszt - közölte a produkció az MTI-vel.
A nézők megtudhatják, hogy mitől híres a gönci barack, a murakeresztúri emelőhalászat, valamint azt is bemutatják, hogy Meggyesegyházán mennyi mindent képesek a helyiek dinnyéből elkészíteni.
A műsor stábjának külföldi célpontja idén Horvátország volt. Zágráb és környéke után a horvát tengerparton vendégeskedett a forgatócsoport, ahol nemcsak a tenger gyümölcseiből készült finomságokkal találkoztak, de felkutatták az ott élő magyarok szokásait, hagyományait is.
MTI
Facebook box
Megosztás
Mások most ezeket a cikkeket olvassák
- Akinek elveszett a tajkártyája, most...
- Orbán Viktor: a tét Magyarország...
- Elfogadta a 2026-os költségvetést a...
- Régi fényében kapja vissza Pécs a...
- Először értékelik pontozással a...
- Hármas karambol történt a 6-os főút...
- A MÁV vezére szerint kilendültek a...
- Juhász Dorka a Galatasaray...
- Minden 25 év alatti diáknak jár az...
- KSH: már 700 ezer felett jár a...