Hétfőn még nyár lesz, aztán keddre brutális fordulat jön az időjárásban - Videó!

2020. május 10. vasárnap 17:10

Hétfőn még nyár lesz, aztán keddre brutális fordulat jön az időjárásban - Videó!

A hét meglehetősen változékony időt tartogat számunka, míg hétfőn a nyárias, csaknem 30 fokos meleget élvezhetjük, kedden már egy hidegfront miatt miatt tíz-tizenöt fokkal lesz hűvösebb.

 

 

Hétfőn a nap első felében napos, fátyolfelhős idő várható, majd délutántól nyugat felől erőteljesebb felhősödés kezdődik, és a késő délutáni, esti óráktól elszórt jelleggel már kialakulhat zápor, (akár heves) zivatar. A délnyugati, déli szelet erős, főként a Dunántúl északi felén többfelé viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet a nyugati megyékben jobbára 21 és 25, keletebbre 26 és 30 fok között valószínű.

 

Kedden éjszaka a hidegfront délkelet felé átvonul az ország fölött, felhőzetéből többfelé alakul ki zápor - nagyobb eséllyel a déli és keleti megyékben - zivatar. Egy-egy heves zivatar sem kizárt.

A nap első felében még sok marad a felhő, majd délután szakadozik, csökken a felhőzet. Napközben helyenként fordulhat elő záporeső. Az északnyugati szelet sokfelé viharos lökések kísérik, majd estére jelentősen gyengül a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 16 között valószínű, északnyugaton lesz a hűvösebb, délkeleten enyhébb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 11 és 18 fok között valószínű.  

Szerdán nagyobbrészt felhős idő várható. Elszórtan zápor esetleg zivatar kialakulhat. A kezdetben déli, délkeleti irányú szél északkeleti, északi irányba fordul és néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között alakul, de a szélvédett, főként északi, északkeleti helyeken gyengén fagyhat is. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 23 fok között valószínű, északon várhatóak az alacsonyabb, délen a magasabb értékek.

A továbbiakat illetően tekintse meg az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzését:





 

EQM