Hargitai: Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését javasolják

2021. december 13. hétfő 17:55

Hargitai: Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését javasolják

Az Országgyűlés mentelmi bizottsága egyhangúlag Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium volt államtitkára mentelmi jogának felfüggesztését javasolja - közölte Hargitai János (KDNP) a testület elnöke hétfőn az MTI-vel. A parlament várhatóan kedden délután szavaz a mentelmi jog felfüggesztéséről. 

 

 

Hargitai János (képünkön) elmondta: az ülésen Völner Pál személyesen nem vett részt, egy levelet küldött, amelyet ismertetett a bizottság tagjaival.

Az Igazságügyi Minisztérium volt parlamenti államtitkára a levélben jelezte, kéri, függesszék fel a mentelmi jogát, hogy a vádakat bíróság előtt is tisztázni tudja. A politikus, országgyűlési képviselő jelezte azt is, mindenben áll a nyomozók rendelkezésére.

A Legfőbb Ügyészség kedden jelentette be, hogy Polt Péter legfőbb ügyész Völner Pál országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára parlamenti mentelmi jogának felfüggesztését kérte a házelnöktől bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés megalapozott gyanúja miatt.

Völner Pál jogi képviselője aznap közölte: ügyfele kedden benyújtja lemondását államtitkári tisztségéről. Az ügyvédi iroda közleményében az állt: Völner Pál nem ismeri el büntetőjogi felelősségét, semmilyen bűncselekményt nem követett el, "államtitkári és miniszteri biztosi feladatait tisztességesen és a törvényeknek megfelelően látta el".

MTI