Elfogták az ismert divattervező feltételezett gyilkosát

2013. április 10. szerda 08:05

Elfogták azt a férfit, akit azzal gyanúsít a rendőrség, hogy vasárnap hajnalban a lakásában megölte Király Tamás divattervezőt.

Szerda reggel háromnegyed hét körül Ózd Farkaslyuk nevű településrészen elfogták azt a férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy április 7-én hajnalban Budapesten, a VIII. kerületi Baross utcai lakásában megölt egy 60 éves férfit - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a honlapján.

A rendőrség kedden azt közölte, hogy egy 39 éves budapesti férfit gyanúsít Király Tamás divattervező meggyilkolásával. L. J. arcképét a honlapján kedden tette közzé a BRFK.

A rendőrség honlapján vasárnap megjelent közlemény szerint - amely akkor sem nevesítette Király Tamást - a 60 éves férfit otthonában olyan súlyosan bántalmazták vasárnap hajnalban, hogy a helyszínen meghalt.

Király Tamás avantgárd divattervező az 1980-as években kezdte karrierjét. A Vogue magazintól az ID-ig minden nagy divatmagazin publikált róla. Legutóbb március 22-23-án volt divatbemutatója Budapesten, az Elle Fashion Show keretében a Millenárison. Az utóbbi négy évben rendszeresen együtt dolgozott a Baltazár Színházzal, ahol értelmileg sérült színészek játszanak.