Egymilliót talált egy bankautomatában, elvitte, elítélték

2020. december 01. kedd 13:58

Egymilliót talált egy bankautomatában, elvitte, elítélték

Jogtalan elsajátítás miatt pénzbüntetést kapott egy hajdúszoboszlói férfi, mert tavaly szeptemberben egy pénzkiadó automatából elvitt egymillió ottfelejtett forintot - tájékoztatta a Debreceni Törvényszék szóvivője kedden az MTI-t. 

 

 

Dobó Dénes felidézte: az ügyészség januárban emelt vádat, azt indítványozva, hogy a Hajdúszoboszlói Járásbíróság a büntetlen előéletű vádlottra - tárgyalás lefolytatása nélkül - pénzbüntetést szabjon ki.

A férfit a bíróság január 31-én 144 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

A bíróság által megállapított tényállás szerint tavaly szeptember 2-án a sértett Hajdúszoboszló belvárosában, az egyik bankfiók előterében elhelyezett ATM-ből egymillió forint készpénzt vett ki, de a pénzkiadó nyílásban felejtette.

A vádlott észrevette a pénzt és hazavitte, holott a bank nyitva volt, tehát le is tudta volna adni. A rendőrség utóbb lefoglalta a pénzt, visszaadta a sértettnek, így a kár megtérült.

A büntetővégzés kézhezvétele után a vádlott és védője tárgyalás tartása iránti kérelmet nyújtott be, mivel a férfi nem ismerte el bűnösségét, mondván, hogy a pénzt nem eltulajdonítási szándékkal vette el.

Végül a vádlott és védője november 30-án, a kitűzött előkészítő ülés előtti napon visszavonta a tárgyalás tartása iránti kérelmet, így a januári büntetővégzése jogerőre emelkedett - közölte Dobó Dénes.

MTI