Egyelőre minden marad a régiben, nem enyhítenek a jelenlegi szabályokon

2021. március 26. péntek 15:16

Egyelőre minden marad a régiben, nem enyhítenek a jelenlegi szabályokon

Magyarország más európai országokat megelőzve nyerheti vissza korábbi életét, ha betartjuk a szabályokat - közölte pénteken rendkívüli online sajtótájékoztatón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. 

 

 

Gulyás Gergely elmondta, a járvány harmadik hulláma minden eddiginél nagyobb feladat elé állítja az országot. A jelenlegi számok mellett semmilyen nyitás nem engedhető meg.

Összefogás kell, hogy túljussunk a harmadik hullám tetőzésén. Húsvétkor is ügyeljünk a szabályokra. Nemsokára túl leszünk a harmadik hullámon, és kezdődhet a nyitás.

Két és fél millió beoltott esetén lehet változtatni. Ez várhatóan húsvéthétfő után pár nappal következik majd - fogalmazott.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter arról is tájékoztatást adott, hogy alakulnak majd a szabályok a nyitás kezdetén:

- a kijárási tilalom este 10 órától hajnali 5-ig fog tartani;

- az üzletek hajnal 5-től este fél 10-ig lehetnek nyitva;

- biztosítani kell, hogy 10 négyzetméterenként csak egy ember tartózkodhasson az üzletekben.

Kiemelte, az iskolák a tervek szerint április 19-én megnyithatnak. Április elsején kezdődik a pedagógusok beoltása, bő egy hét alatt talán be tudják őket oltani.

Már csak néhány hetet kell kibírni, mindenkit arra kérünk, hogy tartsa be a szabályokat, és így Magyarország más európai országokat megelőzve vissza tudja nyerni korábbi életét - hangsúlyozta Gulyás Gergely.

EQM