Csaknem kétmilliárd forintot lehet kaszálni a lottón

2019. október 25. péntek 16:41

Csaknem kétmilliárd forintot lehet kaszálni a lottón

Tovább emelkedik az e heti várható főnyeremények összege, mivel 16 hét halmozódás után sem született telitalálat a Szerencsejáték Zrt. legismertebb játékain. Míg a hatos lottó jackpotja megközelíti az 1,4 milliárd forintot, addig az ötös lottó esetében csaknem kétmilliárd forint várja a játékosokat.

 

Kéz a kézben halad az ötös és hatos lottó várható főnyereménye, hiszen mindkét játék esetében 4 hónapja nem született telitalálat. A 43. héten megnyerhető 1,98 milliárd forintos ötös lottó jackpot az idei év második legnagyobb lottónyereménye lehet (az első szintén ehhez a játékhoz fűződik), abban az esetben pedig, ha a hatos lottó nyerőszámait sikerül eltalálnia egy szerencsésnek, a játék több mint 30 éves történetének ötödik legnagyobb nyereménye lehet az övé - írja közleményében a Szerencsejáték Zrt.

A 2019-es év mögöttünk hagyott időszaka igazán mozgalmas volt mindkét játék esetében: az ötös lottón megnyerték a játék történetének harmadik legnagyobb, 4,194 milliárd forintos, a hatos lottón pedig a második legnagyobb, 1,688 milliárd forintos főnyereményét.

A hatos lottó játék esetében egy 877 millió forintot meghaladó, az ötös lottón pedig 1,1 milliárd forintot meghaladó nyeremény is született. Összegezve az idei évet, kizárólag csak ezt a két játékot figyelembe véve, már több mint nyolcmilliárd forint került a legszerencsésebbekhez.

MTI