Brüsszel megtámadta Magyarországot - Gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány

2021. július 21. szerda 11:14

Brüsszel megtámadta Magyarországot - Gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány

Az Európai Bizottság megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt. A magyar törvények nem engedik a szexuális propagandát az iskolákban, az óvodákban, a reklámokban és a médiában, a magyar kormány népszavazást kezdeményez a gyermekvédelem ügyében - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon bemutatott videóüzenetben szerdán.

 

 


„Brüsszel az elmúlt hetekben egyértelműen megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt. A magyar törvények nem engedik a szexuális propagandát az óvodákban, az iskolákban, a televíziókban és a reklámokban. Brüsszel most az oktatási törvény és a gyermekvédelmi szabályok módosítását követeli. Sérelmezik, hogy nálunk nem lehetséges az, ami Nyugat-Európában már állandósult" - mondta a kormányfő.

„Ott az LMBTQ-aktivisták bejárnak az óvodákba és az iskolákba. Ők végzik a szexuális felvilágosítást. Nálunk is ezt akarják, ezért a brüsszeli bürokraták fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárásokat indítanak, vagyis visszaélnek a hatalmukkal" - hangsúlyozta Orbán Viktor.

A miniszterelnök idézte a gyermekvédelmi népszavazás kérdéseit is.

Támogatja-e Ön, hogy köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?

Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyerekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?

Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemi átalakító kezelések?

Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?

Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?


MTI