Az Összefogás Párt választási csalással gyanúsítja a baloldalt

2014. február 11. kedd 11:26

Az Összefogás Párt választási csalással gyanúsítja a baloldalt

Az ellenzéki összefogás névhasználata megtéveszti a választókat, zavart kelt bennük, és könnyen elveheti az Összefogás Párt szavazóbázisát is - érvel a párt miniszterelnök-jelöltje.

Szepessy Zsolt pártja, az Összefogás Párt feljelentést tett "név, szlogen és védjegylopás, valamint az ezekkel összefüggő választási csalás" miatt Mesterházy Attila és szövetségesei ellen. Az Összefogás Párt miniszterelnök-jelöltje, aki hétfőn személyesen adta be a feljelentést ismeretlen tettesek ellen a Legfőbb Ügyészségen, kedden a Ma reggelben azt mondta, nem helyes, ha egy nagy pártszövetség elveszi egy kicsi nevét, egyetlen értéküket, amelyet sok-sok év alatt járattak be, ismertettek meg a választókkal.

Szepessy Zsolt szerint nem igaz az érvelés, hogy a baloldali pártszövetség nem pártnévként használja majd az Összefogás elnevezést, hiszen többször elmondták: kampányukban, plakátjaikon, szórólapjaikon ezt a nevet használják majd, ezzel pedig megtévesztik a választókat, zavart keltenek bennük, könnyen elvehetik az Összefogás Párt szavazóbázisát, miközben sajátjuknak sem tudnak egyértelmű üzenetet adni.

Szepessy szerint mindezek alapján egyértelmű, hogy egy, a választókat, a választási szabad akarat manipulálását célzó, nagyon súlyos választási csalás előkészülete folyik.

 

Forrás: M1