A Mi Hazánk törölné a trianoni békediktátumról szóló törvényt

2020. január 16. csütörtök 17:00

A Mi Hazánk törölné a trianoni békediktátumról szóló törvényt

A Mi Hazánk Mozgalom kezdeményezni fogja az Országgyűlésben a trianoni békediktátum ratifikációjáról szóló 1921-es törvény hatályon kívül helyezését - közölte a párt elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten. 

 

 

Toroczkai László azt mondta, lehetőséget teremtenének a békeszerződés jövőbeni felülvizsgálatára.

Aki nem akar hazaárulóvá válni, az megszavazza a javaslatot - jelentette ki.

Elmondta: a Mi Hazánk a szerződés századik évfordulójára hétpontos akciótervet dolgozott ki, hogy emlékeztessék a világot "a történelem leggyalázatosabb békeszerződésére" és annak következményeire.

Az akcióterv első pontja a törvény hatályon kívül helyezése, ugyanis amíg ez nem történik meg, maga a magyar Országgyűlés tartja érvényben a békeszerződést, amivel elveszik a jövő nemzedékeitől a diktátum revíziójának lehetőségét - mondta Toroczkai László.

Megjegyezte, a törvény annál is inkább idejétmúlt, mert a szerint például Sopron ma is Ausztria része.

Követendő példaként említette Szerbiát, amely a mai napig nem ismeri el Koszovó függetlenségét.

Fülöp Erik, a párt politikusa, független országgyűlési képviselő minden magyar politikai, erkölcsi és jogi kötelességének nevezte a javaslat támogatását.

Toroczkai László kérdésre válaszolva közölte: arra kérik a kormányt, hogy az állam ne fizesse ki a gyöngyöspatai romáknak az iskolai szegregáció miatt megítélt százmillió forintnyi kártérítést.

Hozzátette: a Mi Hazánk az egyetlen párt, amelyik szükségesnek tartja az iskolai szegregációt. Akik akadályozzák a tisztességesen tanuló gyerekek fejlődését, azokat külön kell tanítani - jelentette ki a pártelnök.

MTI