A holokauszton röhögtek a jobbikos politikusok

2017. november 16. csütörtök 17:04

A holokauszton röhögtek a jobbikos politikusok

A holokauszton viccelődtek jobbikosok egy újabb hangfelvételen - írja a Mandiner . A Jobbik országgyűlési képviselője, Apáti István és a Jobbik volt képviselője, jelenleg a jobbikos tiszavasvári önkormányzat alkalmazásában álló Zagyva György Gyula az auschwitzi haláltábor kapuján álló feliratot idézik az önfenntartó börtönök kapcsán.  


Az auschwitzi haláltábor kapuján álló feliratot idézik röhögve az önfenntartó börtönök kapcsán a Jobbik politikusai a Szent Korona Rádió Sin City című műsorában - írja a Mandiner.

A hangfelvételen a Jobbik országgyűlési képviselője, Apáti István és a Jobbik volt parlamenti képviselője, a jelenleg a jobbikos tiszavasvári önkormányzat alkalmazásában álló Zagyva György Gyula párbeszéde hallható, ami után kitör a röhögés a stúdióban.

Apáti István: „Semmi baj, a munka nemesít."

Zagyva György Gyula: „Meg néha szabaddá is tesz."

A hangfelvételt ide kattintva hallgathatja meg.

 

A beszélgetésbe később bekapcsolódik a Jobbik V. kerületi képviselője, budapesti sajtófőnöke, Balasi András és Hunyadi Gábor is.

Balasi András: „Majdhogynem holokauszt, amit itt csinálsz, Gábor."

Zagyva György Gyula: „Nem, ez egy szellemi holokauszt, Gábor."

A Mandiner.hu nem először foglalkozik a korábbi antiszemita megnyilvánulásaikat mostanában „elfelejtő" jobbikos politikusok ügyeivel. A portál idézte Apáti Istvánt, aki mostanában elérzékenyülten lamentál a magyar társadalom megosztottsága fölött, pedig pár éve még így fogalmazott: „a Jobbikon kívül az összes párt a zsidóknak asszisztál, Magyarország az izraeliek szabad prédájává vált."

A Mandiner.hu szerint az ügyben nem mondott igazat Mirkóczki Ádám szóvivő sem, aki az Echo TV-nek azt nyilatkozta, hogy Apáti csak a volt izraeli államfő, Simon Peresz „Magyarország felvásárlásával" kapcsolatos kijelentése kapcsán beszélt a zsidó gazdasági és politikai befolyás növekedéséről.

A Mandiner.hu viszont felidézi a Szent Korona Rádió műsorát, amelyben Apáti István a Képíró-perrel kapcsolatban beszélt a zsidóság befolyásának növekedéséről, és nem Simon Peresz kijelentése kapcsán.

„Tudjuk, hogy miért, hát ő maga (szerk.: Szanyi Tibor) vallotta be Tomcattel folytatott beszélgetése során, hogy kikkel van tele a XIII. kerület, és ki, hogy jár, ha esetleg kirohanásokat intéz ellenük. Hát ezekkel a sajátos étkezési és öltözködési szokásokkal rendelkező, nem biztos, hogy keresztény vallású szavazókkal tudta ő megnyerni a választásokat" - idézi a Mandiner.hu a riportot.Ezenkívül Apáti az említett adásban többször is utalt burkoltan a zsidóságra, a „kiválasztott nép" kifejezést is használva - írja a cikk.

Köves Slomót sem lepte meg a felvétel.A Mandiner kérdésére válaszolva az EMIH vezető rabbija elmondta: ezt „egy olyan párt képviselője mondta, amely az elmúlt 15 évben a rasszizmusra építette politikáját, és most úgy akar mosakodni, hogy közben elfelejt kilépni az ürülékes vödörből. Ennek a pártnak az elnöke még idén januárban is azt mondta, hogy ha kiderülne róla, hogy zsidó akkor lemondana a párt vezetéséről." Ez ékes példája az antiszemitizmusnak a rabbi szerint.

Forrás: mandiner.hu - Fotó: MT/Soós Lajos