83 esetben indult eljárás rémhírterjesztés miatt

2020. május 05. kedd 18:30

83 esetben indult eljárás rémhírterjesztés miatt

Rémhírterjesztés miatt 83 esetben indult eljárás - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a keddi online sajtótájékoztatón. 

 

Kiss Róbert elmondta: járványüggyel összefüggésben 321 büntetőeljárást indítottak, 62 gyanúsítottat hallgattak ki. A rémhírterjesztés mellett 98 esetben csalás, 26 esetben közveszéllyel fenyegetés és 19 esetben járványügyi szabályszegés miatt indítottak eljárásokat.

A rendőrség továbbra is ellenőrzi Budapesten és Pest megyében a kijárási korlátozás betartását. Országosan hétfőn 451 esetben intézkedtek a rendőrök a korlátozások szabályainak megszegése miatt: 248 esetben figyelmeztetéssel éltek, 120 esetben helyszíni bírságot szabtak ki és 83 esetben feljelentést tettek. Így a kijárási korlátozás szabályainak megszegése miatt a rendőrök már 45 770 alkalommal intézkedtek március 28. óta.

Emellett vidéken is ellenőrzik a védekezési intézkedések betartását. Több esetben tapasztalták, hogy a tömegközlekedési eszközökön és üzletekben nem viselnek az emberek védőeszközt, nem tartották a távolságot, illetve nem a számukra kijelölt idősávban mentek boltba. Emiatt 32-szer intézkedtek a rendőrök hétfőn - ismertette.

MTI