A biztonságos közlekedésre okították a diákokat

2019. december 12. csütörtök 18:30

A biztonságos közlekedésre okították a diákokat

A Pécsi Rendőrkapitányság baleset-megelőzési szakembere a Testvérvárosok Terei Általános Iskolában tartott közlekedésbiztonsági előadást a diákoknak. 

 

 

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottsága a Csongrád megyei mintát követve másodikként vezette be az országban az általános iskolás diákok számára készült "Közlekedjünk Együtt, Vigyázzunk Egymásra!" elnevezésű közlekedésbiztonsági programot.

Az oktatási módszer lényege, hogy a rendőrök és pedagógusok egymást kiegészítve interaktívan, egymásra épülő jelleggel oktatják az általános iskolás tanulókat.

A felmenő rendszerű projekt célja a diákok korosztályát, életkori sajátosságait figyelembe véve a közlekedési, baleset-megelőzési ismeretek átadása.

A 2019-2020-as tanévben Baranyában 21 általános iskola csatlakozott a tankerületeken keresztül meghirdetett programhoz. Az első osztályokban már folyamatos az oktatás, a tanév során a szakemberek osztályonként 10 különböző témájú közlekedésbiztonsági foglalkozás tartanak.

A program keretében Gradvolt Szilveszter rendőr alezredes, a Pécsi Rendőrkapitányság megelőzési munkatársa 2019. december 11-én a Testvérvárosok Terei Általános Iskola tanulóihoz látogatott el.

A diákok elméletben és a gyakorlatban is átismételték a biztonságos gyalogos közlekedés szabályait, majd az előadó beszélt a láthatóság fontosságáról. Az előadás célja az volt, hogy a gyerekek megtanulják és helyesen használják közlekedési ismereteiket.

Forrás: BMRFK