Aranyszüret Aggteleken: taroltak a PVSK tájfutói

2009. október 20. kedd 14:21

A hétvégén Aggtelek-Szögliget térségében 67 klub 750 tájfutója vett részt az évad utolsó egyéni bajnokságán - amelyen a PVSK sportolói ötször állhattak a dobogó tetejére.

A nappali egyéni ob elsöprő sikert hozott az idén 90 esztendős Pécsi Vasutas SK tájfutó-szakosztályának. A tíz korcsoportos kategória aranyérme közül öt Pécsre került.

Az idei felnőtt világbajnokság terepén ezúttal nem a Vasút korábbi években sikert sikerre halmozó felnőtt futói, hanem az utánpótlás vitte a prímet. Az aranyak egyben a tudatos utánpótlás-nevelő szakmai munkáról is szóltak, egyúttal magukban hordozva a jövőt.

A junioroknál Péley Dorottya, az ifjúságiaknál Baumholczer Máté már-már klassziserényeket felmutatva, fölényesen lett magyar bajnok. A 16 éves Péley Domokos, valamint a junior Turcsán Gábor pedig kellő elszántsággal vágott vissza korosztályos vetélytársainak. A termetben még apróbb, de tájékozódási és futókészségében már most óriás, 12 éves Viniczai Csenge higgadt versenyzéssel előzte meg 14 éves ellenfeleit.

A bajnoki címek mellett elismerésre méltó bronzérmet szerzett az N18-ban Kovács Filoména, az F14-ben Kovács Bertalan, az F16-ban Kazal Márton, valamint a Pécsi Vörös Meteor első idei ob-érmese, Szuromi Luca is.

Rajtuk kívül dicséretes teljesítményt nyújtott az N21Elitben az 5. helyen célba érő Domján Zsuzsa, továbbá az N18-ban ugyancsak 5. Lajos Luca is.

A szenior kategóriák pécsi helyezettjei:

N40: 2. Viniczainé (PVSK), ...6. Mátyás Ildikó (PVM)
N35: 4. Csillag Vera (PVM)
F40: 2. Pavlovics Gábor (PVM)
F50: 5. Nagy György (PVM)
F70: 2. Varga György (POEÜ), ...5. Ijjász István (PVSK)