Videó: így néz ki belülről egy olasz kórház a válsághelyzetben

2020. március 20. péntek 13:50

Videó: így néz ki belülről egy olasz kórház a válsághelyzetben

Először kapott betekintést a média az észak-olaszországi Bergamo városának kórházába, ahol a Sky News csapata első kézből tapasztalhatta meg, hogy milyen egy igazi katasztrófahelyzet. 

 

 

A koronavírus-betegségben szenvedők száma meghaladja az észak-olaszországi kórházak teljesítőképességét, és ez hamarosan az állam többi részén is bekövetkezhet.

A XXII. Papa Giovanni kórház az egyik legfejlettebb Európában, de még ez a modern létesítmény is térdre kényszerült a koronavírus-járványtól - írta a Sky News.

A Lombardiában található Bergamo a járvány olaszországi központja. A helyi kórház egy olyan válsággal próbál megbirkózni, amely eddig elképzelhetetlennek tűnt.A sürgősségi ellátás vezetője, Roberto Cosentini szerint még soha nem láttak hasonlót, és munkatársaival együtt figyelmeztették a többi országot, hogy hamarosan őket is elérik a világjárvány hatásai.

„Ez egy nagyon súlyos tüdőgyulladás, ezért minden egészségügyi rendszer számára óriási megterhelést jelent. Naponta 50-60 beteget látunk el, akik tüdőgyulladással érkeznek sürgősségi osztályunkra. A legtöbbjük olyan súlyos állapotban van, hogy nagy mennyiségű oxigént igényel. Emiatt át kellett szerveznünk a sürgősségi szobát és az egész kórházat, most már három szinten folyik az intenzív ellátás" - mondta Cosentini.

Olaszországban a jelenlegi helyzetet apokalipszisnek nevezik, és csupán egyetlen okból engedték a Sky Newsnak elkészíteni a felvételeket: hogy felkészítsék a világ többi részét arra, ami következik.

Forrás: hirado.hu