Nőt akarnak faragni tizenegy éves, örökbefogadott fiúkból

2011. október 23. vasárnap 09:11

Nőt akarnak faragni tizenegy éves, örökbefogadott fiúkból

Már kamaszkora előtt befolyásolja tizenegy éves fogadott fia nemi érését egy leszbikus pár. A szabadelvű nők elhatározták, hogy amint lehetséges, nővé operáltatják a gyereket. Az orvosok beleegyezését már sikerült megnyerniük, így mostantól már szedheti azokat a hormonkészítményeket, melyek megállítják a nemi szervek kifejlődését.

A két mama úgy gondolja, Tomnak így lesz ideje arra, hogy eldöntse, melyik nemhez akar tartozni. A furcsa családnak még támogatói is vannak, akik azzal érvelnek, hogy a hormonok nem okoznak semmilyen egészségkárosodást, és az ilyen gyerekeknél, ez a legjobb döntés.

Persze többen vannak az ellenzők, akik szerint felháborító a házaspár döntése. A John Hopkins egyetem pszichiáter professzora egyenesen kegyetlenségnek nevezte, amit Tomival csinálnak a nevelői. 

A durva beavatkozás ugyanis komoly lelki torzulást eredményezhet azon kívül, hogy felborítja a szervezet működését, a készítmények következtében trombózishajlam és rák is kialakulhat - figyelmezett az orvos sok más szakemberrel egybehangzóan.

A két mama azonban hajthatatlan, meggyőződésük, hogy a hormongyógyszerek csakis Tomi javát szolgálják. Állításuk szerint a kisfiú már hároméves korában lánynak vallotta magát, és ígéretet tett arra, hogy a fölösleges nemi szerveitől megszabadul.

Az orvosokkal történt konzultáció eredményeként Tom elkezdte szedni a blokkoló hormonokat, melyeket 14-15 éves koráig adagolnak neki. Akkor végérvényesen el kell döntenie, fiú akar lenni vagy lány. Ha a változtatás mellett dönt, betarthatja háromévesen tett ígéretét.


borsonline.hu