Magyar autóbusz ütközött egy kamionnal Szlovákiában

2023. május 15. hétfő 14:56

Magyar autóbusz ütközött egy kamionnal Szlovákiában

Magyar autóbusz karambolozott kamionnal a szlovákiai D2-es autópályán. A szlovák katasztrófavédelem közlése szerint a balesetnek eddig egy halálos áldozata és 55 sérültje van. A mentés folyamatosan zajlik. A magyar külügyminisztérium kollégái is a helyszínen vannak.

 

 


Kamionnal ütközött egy magyar autóbusz a D2-es autópálya Csehország felé vezető szakaszán, a pozsonyzávodi pihenőhelynél. Katarína Križanová, a Tűzoltó és Katasztrófavédelmi alakulat (HaZZ) szóvivője arról tájékoztatta a TASR szlovák hírügynökséget, hogy a balesetnek 55 sérültje és egy áldozata van. Közlése szerint már több mint 30 tűzoltó dolgozik a helyszínen - számolt be a Bumm.sk szlovák hírportál.

A súlyos sérülteket mentőhelikopterrel szállítják kórházba.

A lap hozzáteszi, Michal Palkovič frissen kinevezett egészségügyi miniszter már nyilatkozott is az eset kapcsán. „Az Országos Mentőszolgálat Operatív Központja (OS ZZS) és a kórházak arról biztosítottak, hogy minden sérültet azonnali, és minőségi egészségügyi ellátásban részesítenek. Mindent megteszünk azért, hogy megmentsük az életüket. Rendkívül sajnálom a baleset áldozatát, részvétem a hozzátartozóinak" - fogalmazott.

A Pozsonyi Egyetemi Kórház a balesettel összefüggésben aktiválta a traumatológiai tervet. A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit.

Forrás: hirado.hu - Fotó: Facebook