Folyamatosan érkeznek a görög határra a migránsok

2020. március 03. kedd 16:52

Folyamatosan érkeznek a görög határra a migránsok

Nehéz megbecsülni hányan érkeztek a görög határhoz azóta, hogy Törökország pénteken megnyitotta a kapukat Európa felé, derült ki az M1 Híradójából.

 

 

Taxikkal és könnygázzal érkezik a migránsutánpótlás a görög határhoz - ezzel a címmel közölt cikket a pestisracok.hu.

A lap egy videót mutatott be, amin az látszik, hogy hét taxi egyszerre érkezik egy olyan erdőszéli területre, ahol már több férfi várakozik. Minden autóból három-négy férfi szállt ki. A videót egy görög katona twittelte, szerinte a migránsokat taxikkal és buszokkal szállítják a görög-török határhoz.

A lap szerint a migránsokkal teli buszok 15 percenként indulnak Isztambul termináljáról Edirne felé. Ezekről is készültek amatőr felvételek. Az egyiken az látszik, ahogy a migránsok tolonganak a buszok előtt, hogy felférjenek. Többnyire férfiak, és csak egy hátizsák van a kezükben.

Az M1 által készített felvételek tanúsága szerint a hét végére szinte forgalmi dugó alakult ki a határnál. A keskeny út mentén egymást érik a taxisok, azt mondják, migránsokra várnak.

Akinek nincs erre pénze, lovas kocsival is elviszik. Nehéz megbecsülni, hogy hányan érkeztek a görög határhoz azóta, hogy Törökország pénteken megnyitotta a kapukat Európa felé.

Nem értik, miért nem engedik tovább őket, de nem adják fel.

Forrás: M1 - Fotó: MTI/AP/Jánisz Papanikosz