Egységes töltőt kaphatnak a mobiltelefonok

2020. január 16. csütörtök 10:15

Egységes töltőt kaphatnak a mobiltelefonok

Tóth Edina fideszes EP-képviselő az Európai Parlament plenáris ülésén üdvözölte, hogy napirendre került a mobiltöltők egységesítéséről szóló kezdeményezés, mely egyaránt szolgálja a fogyasztók és a környezet érdekét. Sajnálatát fejezte ki viszont azzal kapcsolatban, hogy bár több mint 10 éve napirenden van a kérdés, máig nem hozott eredményt - olvasható a képviselő sajtóközleményében.

 

„Jelentősen csökkennének a fogyasztók költségei, ha az egységes töltő nem csupán a mobiltelefonokhoz, hanem tabletekhez, e-könyv-olvasókhoz és más hordozható eszközökhöz is illeszkedne" - emelte ki a néppárti politikus.

A fideszes EP-képviselő elengedhetetlennek tartja, hogy a fogyasztók szabadon dönthessenek arról, vásárolnak-e új töltőkészüléket az új eszközhöz. Szerinte ez csak úgy érhető el, ha az egységes töltő bevezetésével egyidejűleg megszűnik az eszköz és a töltő együttes értékesítése.

„Az új rendelkezés a környezetvédelem szempontjából is kedvező lenne, hiszen jelentősen csökkenne az elektromos hulladék mennyisége" - zárta felszólalását a fideszes politikus.

Forrás: hirado.hu