Egyre erőszakosabbak a Boszniát ellepő migránsok

2018. november 11. vasárnap 14:35

Egyre erőszakosabbak a Boszniát ellepő migránsok

Ismét pattanásig feszült a helyzet Boszniában a bevándorlók miatt. A gyanú szerint egy pakisztáni férfi erőszakoskodott egy 13 éves lánnyal Bihácson, amikor az M1 stábja forgatni kezdett az újabb bűncselekményről, őket is megfenyegették. 

 

A héten arról beszélt egy bosnyák rendőrségi szóvivő az M1-nek, hogy már legalább 60 komolyabb ügyük volt a bevándorlási válság kezdete óta, például rablások, nemi erőszak és emberölés.

Az M1 stábja azon a városrészen forgatott, ahol megtalálták a földön fekvő, meztelenre vetkőztetett 13 éves lányt a rendőrök. A gyanú szerint egy pakisztáni férfi erőszakoskodott a gyerekkel. A helyieket megdöbbentette az eset.

„Szörnyű ez ami történt, a 13 éves kislányt szinte a város központjában vetkőztették le. Szerencsére megakadályozták, hogy megerőszakolják. Ezek miatt az esetek miatt már mi sem merünk a gyerekekkel, unokákkal szürkület után az utcára menni - mondta el egy bihácsi asszony."

Csak idén eddig több mint 300 bűncselekményt követhettek el bevándorlók a boszniai Bihácson és Velika Kladusában - erről beszélt néhány nappal ezelőtt az M1-nek a térség rendőrségi szóvivője. A kis értékű lopások mellett komolyabb esetekről is érkeztek bejelentések.

„Van körülbelül 60 komolyabb eset, ahol már léptünk is - nyilatkozott a rendőrség szóvivője, majd folytatta - ezek között van emberölés, emberölési kísérlet, nemi erőszak, nehéz testi sértés, lopás, betörés ezeket mind migránsok követték el - mondta Snezana Galic."

A migránsok egyre erőszakosabbak. Az M1 stábjával szemben is fenyegetően léptek fel, amikor kollégáink a szombaton megtámadott kislány ügyében próbáltak interjút készíteni.

Nem ez az első eset, hogy a bevándorlók újságírókra támadnak. Tavasszal a Franciaországban forgató stábunkat fenyegették meg a migránsok. Azt mondták, ha nem fejezik be a forgatást, nagy kövek eshetnek rájuk.

Az M1 másik tudósítóját, Muci Attilát a migrációs válság csúcsán, 2015-ben Szerbiában és Macedóniában többször is megfenyegették. Az egyik férfi például azzal, hogy elvágja a torkát.

És nemcsak magyar újságírókra támadnak rá az illegális bevándorlók. A római Termini pályaudvar mellett éjszakázó migránsokról tudósított egy olasz csatorna riportere, amikor hirtelen elment az adás. Mire visszajött a jel, már csak a menekülő operatőr által készített képeket lehetett látni és a kétségbeesett nő sikolyait lehetett hallani.

Stockholmban pedig maszkos és kapucnis migránsok rontottak neki egy ausztrál forgatócsoportnak. Egyikük egy nehéz tárgyat vágott a kamerához, majd ütni kezdte az operatőrt. Amikor egy helyi a stáb védelmükre kelt, őket is megverték.

Egy másik felvételen pedig az látszik, hogyan került életveszélybe két újságíró a calais-i Dzsungelben. Dokumentumfilmet forgattak, amikor egy bevándorló egy hatalmas késsel földre kényszerítette a riportert, miközben másik kettő húzta-vonta a védtelen férfit, aki végül nem sérült meg.

Forrás: M1