Csaknem kilencszáz helyen járt eddig az utazási világrekorder

2019. augusztus 18. vasárnap 14:14

Csaknem kilencszáz helyen járt eddig az utazási világrekorder

Az amerikai származású Robert Bonifas 864 célállomáson járt eddig, ahol számtalan kalandos élménnyel gazdagodott. 

 

 

Napjainkban számtalan utazási vlog közül választhatunk, amelynek segítségével követők milliói élhetik át a világ körüli kalandokat a képernyők mögül. Például virtuális kóstolót kaphatnak a helyi jellegzetes ételekből, de az utazás különböző formáit megismerve számtalan kalandba keveredhetnek. Vannak olyan emberek, akik számára
az utazás nemcsak hobbi, hanem az otthont is jelenti,

és csak akkor nyugszanak meg, amikor úton vannak. Az internetes böngészőbe beírt kérdések közül ez az egyik legnépszerűbb téma, és a legtöbb kérdés azzal foglalkozik, hogy ki utazott eddig a legtöbbet a világon. Él-e vagy élt-e olyan ember a Földön, aki minden országban járt már? Kik a világ legnagyobb utazói?


Egy amerikai személy vezeti a listát

A találatok több névre mutatnak, de a hivatalosan erre szakosodott weboldal, az MTP, vagyis a legtöbbet utazott emberek fórumának mindig frissülő listája szerint jelen pillanatban ez az ember nem más, mint az amerikai származású Robert Bonifas - derült ki az M1 Világ című műsorában.

Néhány hónappal ezelőtt a 82 éves férfi még csak a második volt a ranglistán, de miután meglátogatta a 193 ENSZ tagországban a szám szerint 864. célállomást, megelőzte a 74 éves Donald Parrisht. Életkoránál fogva mégis az 54 éves, jelenleg a dobogó harmadik fokán álló Charles Veley a legesélyesebb arra, hogy a lemaradást behozva és az eddigi eredményeket túlszárnyalva az élre törjön.

De vajon hogy szervezik a nagy utazók az életüket, ha állandóan úton vannak? Miből élnek és finanszírozzák az utazások költségeit? Mennyi időt töltenek egy-egy helyszínen, miért választották ezt az életformát, és persze mit szól ehhez a családjuk?

Munkájának köszönheti kalandos életét

A jelenlegi első helyezett Robert Bonifasnak nem kellett külön gondoskodnia a megélhetésről, ő ugyanis épp a munkájának köszönheti a kalandos életét. Riasztórendszereket forgalmazó cégével kezdett el utazni, ám később az utazás lett a szenvedélye.

A nyugdíjazásáig egy telekommunikációs cég kutatólaboratóriumában dolgozó Don Parrish utazás iránti szenvedélye a gyerekkorában olvasott kalandregényekből fakad, agglegényként pedig családjának sem kell elszámolnia idejével és félretett pénzével.

A lista harmadik helyezettje pedig a legtöbbet utazott emberek weboldalának alapítója, Charles Veley, vagyis rá teljes mértékben igaz, hogy szenvedélyéből, az utazásból él. Charles leghosszabb, egyedül megtett utazása 71 nap volt, amit végig tengeren töltött. Volt, hogy letartóztatták, kirabolták és majdnem halálra fagyott.

„Egyszer fordult elő, hogy az életemet kellett féltenem, amikor hajótörést szenvedtünk a világ egyik legtávolabbi szigetén" - számolt be emlékeiről Charles Veley. Mint mondta, „ez egy expedíció volt, amely az első sziget felderítése céljából indult 400 mérföldre az Antarktisztől".

Van, ahová visszahúz a szíve

Charles azt mondja, a nigériai Lagosba semmi pénzért nem menne vissza, de van olyan hely is, ahova visszahúz a szíve. Ez nem más, mint a Lord Howe-szigetcsoport, amely Ausztráliához tartozik. Szerinte egy elképesztően gyönyörű világörökség ez az Ausztrál Nemzeti Parkban.

Bár a lista első helyéért folyamatos a versengés, az eredmények pedig hónapról hónapra változnak, a világ legnagyobb utazói mégsem állnak harcban egymással. Sőt, előfordul, hogy egy-egy útra együtt indulnak el.

Képünkön: Ogoz szigete Svájcban

Forrás: M1: Fotó: MTI/EPA