A WHO szerint rákkeltőek a feldolgozott hústermékek
2015. október 26. hétfő 14:08
A feldolgozott hústermékek fogyasztása rákkeltő, és "valószínűleg" a vörös húsé is - derül ki az Egészségügyi Világszervezet rákkutató ügynökségének hétfőn nyilvánosságra hozott tanulmányából.
"Az eredmények igazolják a jelenleg érvényben lévő közegészségügyi ajánlásokat, amelyek a húsfogyasztás korlátozására intenek" - mondta Christopher Wild, a kutatást végző párizsi székhelyű Nemzetközi Rákkutató Központ (IARC) igazgatója.
Az ügynökség a vörös húsok közé sorolja a sertést, a marhát, a borjút, a bárányt, a birkát, a lovat és a kecskét.
MTI
Facebook box
Megosztás
Mások most ezeket a cikkeket olvassák
- Másfél hónapig változik a pécsi IC-k...
- Lángolt egy autó Pécsett, mentőre is...
- Elviszik a város elől a Mediterránt?
- Mediterrán: kijött a napra az N-Joy
- Pécsre, Mohácsra, Villányba is...
- Egy kis múltidézés: így ünnepelték...
- Szenteste napjától idén is...
- Módosul a kormányablakok...
- Állatorvosi ügyelet karácsonykor...
- Ilyen is volt: soha nem bizonyított...

