A WHO szerint rákkeltőek a feldolgozott hústermékek
2015. október 26. hétfő 14:08
A feldolgozott hústermékek fogyasztása rákkeltő, és "valószínűleg" a vörös húsé is - derül ki az Egészségügyi Világszervezet rákkutató ügynökségének hétfőn nyilvánosságra hozott tanulmányából.
"Az eredmények igazolják a jelenleg érvényben lévő közegészségügyi ajánlásokat, amelyek a húsfogyasztás korlátozására intenek" - mondta Christopher Wild, a kutatást végző párizsi székhelyű Nemzetközi Rákkutató Központ (IARC) igazgatója.
Az ügynökség a vörös húsok közé sorolja a sertést, a marhát, a borjút, a bárányt, a birkát, a lovat és a kecskét.
MTI
Facebook box
Megosztás
Mások most ezeket a cikkeket olvassák
- Hatalmas tűz ütött ki Pécsett, a...
- Hidegfront érkezik, de csak még...
- Két pécsi drogdílerre is lecsaptak a...
- Nagyon káros, ezért ne etessük a...
- Hárman sérültek meg a 6-os pécsi...
- Nézze meg, hány részeg autóst...
- Hétfő éjfélig meghosszabbították a...
- Egyre-másra lobbannak fel szabadtéri...
- Példásan helytálltak a versenyen...
- Elkezdődött a balatoni hajózási főidény