A WHO szerint rákkeltőek a feldolgozott hústermékek
2015. október 26. hétfő 14:08
A feldolgozott hústermékek fogyasztása rákkeltő, és "valószínűleg" a vörös húsé is - derül ki az Egészségügyi Világszervezet rákkutató ügynökségének hétfőn nyilvánosságra hozott tanulmányából.
"Az eredmények igazolják a jelenleg érvényben lévő közegészségügyi ajánlásokat, amelyek a húsfogyasztás korlátozására intenek" - mondta Christopher Wild, a kutatást végző párizsi székhelyű Nemzetközi Rákkutató Központ (IARC) igazgatója.
Az ügynökség a vörös húsok közé sorolja a sertést, a marhát, a borjút, a bárányt, a birkát, a lovat és a kecskét.
MTI
Facebook box
Megosztás
Mások most ezeket a cikkeket olvassák
- Orbán Viktor: Irány Washington!...
- Pénteken korábban zárnak a baranyai...
- A szovjetek bevonulása után a pécsi...
- Most még nem késő téliesíteni a...
- Megtalálhatták az eltűntként keresett...
- Súlyosabb büntetést kérnek az...
- Így alakult az üzletek forgalma...
- Zsákszámra önthetjük a palackokat az...
- Eltűnt egy 14 éves mohácsi lány, egy...
- Szili Katalin: az unió nem foglakozik...

