A Trónok harca alkotói beszállnak a Star Wars-filmekbe

2018. február 07. szerda 14:30

A Trónok harca alkotói beszállnak a Star Wars-filmekbe

A Trónok harca alkotói beszállnak a rohamosan növekvő Star Wars-univerzumba: egy sor új filmet készítenek az űrsagához - számolt be róla szerdán a BBC News.  

A Lucasfilm és a Disney kedden hozta nyilvánosságra, hogy David Benioff és D.B. Weiss 2019-ben, a Trónok harca befejezése után kezdenek hozzá a Star Wars-filmekhez. A tervek szerint a jelenlegi filmszériától különálló történetet akarnak kidolgozni, amelynek a Rian Johnson rendezte trilógiához sem lesz köze.

"1977 nyarán elutaztunk egy messzi-messzi galaxisba, és azóta is arról álmodunk" - fogalmazott közös közleményében Benioff és Weiss.

A Trónok harcában nem fukarkodnak a meztelen képekkel és a erőszakos jelenetekkel, míg a Star Wars-filmek jelenetei sokkal családbarátabbak. Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke szerint azonban az alkotópáros napjaink legjobb elbeszélői közé tartozik.

Akadtak ugyanakkor, akik bírálták a bejelentést, mert a Star Wars-sorozat körüli kulcspozíciókban alig érvényesül a sokféleségre való törekvés.

"Az eddig készült és jelenleg fejlesztés alatt álló filmek alkotói csapatában, az írókat és rendezőket tekintve 96 százalékos a fehér férfiak aránya. 41 év alatt 24-en kaptak megbízást a Star Wars-filmek forgatókönyvének megírására és rendezésére, ebből 23 fehér férfi volt" - emelte ki Maureen Ryan a Variety.com honlapon megjelent cikkében hangsúlyozva, hogy ez tarthatatlan.

Benioff és Weiss csatlakozása nem az első alkalom a Trónok harca és a Star Wars útjainak találkozására: a tévésorozatban szereplő Gwendoline Christie játszotta Phasma kapitányt Az ébredő Erő és Az utolsó Jedik című Star Wars-epizódokban.

A készülő Han Solo-filmben pedig a Trónok harca egy másik sztárja, Emilia Clarke szerepel.

Képünk illusztráció. 

MTI - Fotó: Pixabay