Zsinórban az ötödik győzelmét szerezte meg a PMFC, itthon verték meg a Vásárhelyt

2017. október 08. vasárnap 18:12

Zsinórban az ötödik győzelmét szerezte meg a PMFC, itthon verték meg a Vásárhelyt

Vasárnap kora délután a Hódmezővásárhely látogatott Pécsre, ahol az NB III-as labdarúgó bajnokság kilencedik fordulóját rendezték. A PMFC zsinórban négy győztes találkozó után készülhetett a mérkőzésre, ráadásul minden esélyük megvolt az újabb győzelemre, hiszen az eddig nyeretlen Hódmezővásárhely az utolsó előtti helyről várta az összecsapást.  

A találkozó pécsi helyzettel kezdődött, a negyedik percben Kónya indult el a vendégek kapuja felé, azonban lövését hárítani tudta a kapus. Két perc elteltével jött a döbbenet, a vásárhelyiek szögletét Gőcze nem túl magabiztosan fogta és a kiejtett labdát a vendégek rutinos játékosa juttatta a gólvonalon túlra. A félidő hátralevő részében egyértelmű fölényben játszottak a hazaiak, ám az ígéretes lehetőségeket nem sikerült gólra váltani. Egészen a hosszabbításig, a jogosan megítélt büntetőt ugyanis Koller biztosan értékesítette, így 1-1-es döntetlennel vonultak a csapatok az öltözőbe.

Szerencsére a második félidőben is maradt a pécsi fölény, szinte csak a vendégek térfelén zajlott a játék, a vendégek kapusát többször is megdolgoztatták a hazaiak. A 78. percben Mojzert csak szabálytalanul tudták megállítani, így jöhetett az újabb büntető, amit ezúttal a csereként beállt Wittrédi váltott gólra. A vezetés megszerzése után kissé megnyugodtak a kedélyek, sőt, a 91. percben a szintén csereként beálló Puskás bombája landolt a vendég kapuban, így 3-1-es PMFC győzelemmel ért véget a találkozó. Ezzel a pécsiek egymás utáni ötödik mérkőzésükön szerezték meg a három pontot és felléptek a dobogó harmadik fokára.

Márton Gábor együttese a következő fordulóban az utolsó helyen álló Makó ellenfele lesz.

PMFC - Hódmezővásárhelyi FC 3-1 (1-1)

Gőcze - Kónya K., Nagy J., Fellai, Szabó, Horváth A., Füredi (Mojzer 46'), Bata (Wittrédi 68'), Koller, Károly, Kónya D. (Puskás 85')

EQM