Visszahozták a halálból, de véget érhet Eriksen karrierje

2021. június 13. vasárnap 13:02

Visszahozták a halálból, de véget érhet Eriksen karrierje

Elképzelhető hogy befejeződött Christian Eriksen dán labdarúgó profi karrierje - mondta a SkyNews csatornának a 29 éves játékos korábbi sportkardiológusa.


Az Interrel idén olasz bajnoki címet szerző, 109-szeres válogatott futballista a szombati Dánia-Finnország Eb-csoportmérkőzés 43. percében esett össze, minden előzmény nélkül - olvasható a hirado.hu hírportálon.

Több mint 10 perc után Eriksent hordágyon vitték le a pályáról. Az európai (UEFA) és a dán labdarúgó-szövetség bejelentette, a játékos magánál van, és stabil állapotban kórházba szállították.

A mérkőzést végül folytatták, miután kiderült, hogy Eriksen eszméleténél van. A dán válogatott futballistája az éjszakát is a koppenhágai Rigshospitalben töltötte, amely a stadiontól nem messze található.

Jó jel, hogy szombaton este a kórházból üzent az interes csapattársainak - ezt az olasz klub sportigazgatója Guiseppe Marotta is megerősítette. Azóta nem érkezett friss információ az állapotáról.

Szurkolók, játékosok üzenetáradata árasztotta el szombat este a közösségi médiát. A nap harmadik összecsapásán, a belga-orosz mérkőzésen Romelu Lukaku első gólja után kamerán keresztül üzent az életmentő beavatkozáson átesett csapattársának: „Chris, Chris szeretlek"!


Visszahoztuk Eriksent


Morten Boesen, a dán orvosi stáb egyik tagja elsőként érkezett a játékoshoz, miután összeesett a pályán.

„Amikor odaértem, már a földön feküdt és lélegzett. Ezután azonban gyorsan megváltozott a helyzet és életmentő kezelést kellett alkalmazunk" - mondta az Ekstra Bladet című lapnak.

Boesen elismerően szólt a mentősök gyors és hatékony munkájáról.

„Visszahoztuk" - nyilatkozta a dán bulvárlapnak, hozzátéve, hogy a 29 éves játékos még beszélt vele, mielőtt a kórházba szállították.


Vége Eriksen karrierjének?


Egyelőre csak találgatások folynak arról, hogy pontosan mi is történt.

A SkyNews-nak nyilatkozó sportkardiológus szerint könnyen lehet, hogy ezzel véget ért Eriksen profi karrierje, és soha többet nem léphet pályára.

A londoni Szent György Egyetem sportkardiológusa Sanjay Sharma személyesen is ismerte a labdarúgót a Tottenhamnél töltött időszakából. Elmondta, hogy Eriksen tesztjei teljesen normálisak voltak egészen 2019-ig, amíg a fővárosi csapatot erősítette.

Mégis hogy történhetett a szívmegállás? - tette fel kérdést. Véleménye szerint ismeretlen egészségügyi állapot vagy magas testhőmérséklet is állhat a háttérben, de nagyon jó hír, hogy a labdarúgó magánál volt a kórházban.

„A jó hír az, hogy életben marad, de rossz hír, hogy karrierje ezzel véget érhetett" - tette hozzá.

Az Egyesült Királyságban valószínűleg már nem engednék pályára - emelte ki.

A tragédia is rávilágított az azonnali segítségnyújtás fontosságára. A közösségi médiában sorra jelennek meg bejegyzések arról, mi a szakszerű menete az újraélesztésnek.

Eriksen egyik orvosa, Sam Mohiddin a BBC-nek elmondta, hogy azonnali beavatkozás nélkül nem sikerült volna visszahozni a dán játékost.

Forrás: hirado.hu