Vereséggel zárta az őszi szezont a PMFC

2021. december 05. vasárnap 17:13

Vereséggel zárta az őszi szezont a PMFC

A PMFC nagy küzdelemben szenvedett egygólos vereséget a Tiszakécskei LC vendégeként.

 

A Merkantil Bank Liga őszi szezonjának utolsó, 19. fordulójában a Tiszakécskei LC vendégeként lépett pályára NB II-es labdarúgócsapatunk.

Vas László vezetőedző a kék-sárgák elleni találkozón egy helyen változhatott a legutóbbi Dorog elleni kezdőnkhöz képest, visszatért a védelembe Katona, aki az előző hétvégén öt sárga lapja miatt nem léphetett pályára.

A cserék közé visszakerült a betegség miatt sokat kihagyó Geiger, rajta kívül ezúttal is zömében több, saját nevelésű fiatal várt a bizonyításra. Az összecsapás érdekessége, hogy csapatunkból Helesfay, Preklet, Károly és Tölgyesi is egykoron a Bács-Kiskun megyei gárdát erősítette, míg a hazaiak közül Holczer, Heffler és Uzoma személyében egykori NB I-es játékosainkat köszönthettük.

A vasárnap délutáni szürkés, téli hidegben kezdődő mérkőzés első 20 percében a házigazdák jutottak el több kapura tartó lövésig, a 4. percben Oláh elől Helesfay jó ütemben kilépve szedte fel a labdát.

A 7. percben egy pontrúgás után középen tovább csúsztatott labda Kovács elé került a hosszú oldalon, de lövése jobb kapufáról kifelé vágódott. A 13. minutumban Marques emelt kapura a tizenhatos bal sarkának közeléből, Holczer azonban megfogta a kísérletet.

A 20. percben ellenben kapusunknak kellett a jobb alsó irányába elvetődnie egy megcsúsztatott labda miatt. Három minutummal később megszereztük a vezetést, Holczer védése után Tihanyi elé került a labda, aki mindenki előtt gyorsabban reagálva közelről a kécskei hálóba talált, 0-1.

 

Előnyünk a 31. percig tartott, ekkor ugyanis Heffler jobbról, 17-ről óriási gólt rúgott a hosszú felsőnkbe, Helesfay hiába vetődött jó irányba, már nem tudott hárítani, 1-1. A 38. percben Uzoma vitte tovább a labdát Preklet mellett, majd az alapvonal közeléből passzolta vissza Hefflernek, aki kissé balról élesen lőtt középre, Helesfay viszont remekül helyezkedve kivédte az életerős löketet. A folytatásban is nagy küzdelem zajlott a mezőnyben, a megszerzett labdákat mindkét csapat igyekezett gyorsan gólig jutni, ami öt perccel az első félidő vége előtt a hazaiaknak jött össze. Ekkor Heffler először a bal kapufát találta el, majd labda Helesfayról pattant kifelé, végül érkezett Zádori és közelről a hálónkba bombázott, ezzel megfordítva az állást, 2-1.

A szünetben egy cserét hajtottunk végre, Marques helyett Károly folytatta a második játékrészben. A 48. percben Zádorinak készítettek le egy labdát, estében leadott lövése azonban jócskán fölé szállt. Nem sokkal utána egy labdaszerzést követően Uzoma tette át a játékszert a jobb oldalon felfutó Hefflernek, aki Katona szorításában éles szögből tüzelt, Helesfay azonban kiöklözte a labdát. Az 56. percben Adamcsek 17-ről leadott lövése mindenki között utat találva veszélyesen tartott a bal alsóba, Holczer viszont nagyot vetődve kitudta tolni a játékszert, majd Tihanyi hiába talált be fejjel, les miatt nem adták meg a gólt. Az 59. percben Heffler ziccert rontott, így aztán tovább élt sansz, amelyre a játék képe alapján minden esélyünk megvolt. A 60. percben betegség miatti hosszú kihagyást követően Geiger lépett ismét pályára.

A 63. percben Heffler buktatása miatt Helesfay sárgát kapott, míg a fehér mezesek büntetőt végezhettek. A labda mögé Heffler állt, akinek ballábas lövését Helesfay bravúrosan tolta ki a kapu bal feléből. Nem sokkal utána ismét hálóőrünk tartotta meccsben a csapatot, hiszen kétszer is látványos mozdulatot bemutatva védte a gólba tartó labdát. Igazán parázs összecsapást láthattak a kilátogató szurkolók, csupán a játékvezető figyelmét kerülte el, hogy a 70. percben Bíró lövésébe egy hazai védő kézzel ért bele. A 75. percben szép támadás során Károly tört be a tizenhatosra, balról a hálóba tartó labdáját azonban Farkas a gólvonalról mentette, így megmaradt a pályaválasztók egygólos előnye. Ennek ledolgozása érdekében nagy erőket mozgósítottunk, de a gyakran öt védővel visszazáró kécskeiek között nehéz volt megtalálni a rést.

A 84. percben Kövesdi lövése egy védőn megpattanva hullott Holczer kezei közé. A találkozó 86. percében Heffler beadása után Kovács fordult kapura a tizenhatosnál és a jó irányba elvetődő Helesfay mellett a bal alsóba helyezett, 3-1. A rendes játékidő utolsó percében aztán sikerült ugyan lefaragni a hátrányból, Kövesdi szép góljával ugyanis 3-2-re módosítottuk az állást. A hajrában már nem maradt lehetőség az egyenlítésre, így sérülések és betegségek miatt továbbra is megtizedelt NB II-es labdarúgócsapatunk egygólos vereséget szenvedett a lelkes Tiszakécskei LC vendégeként. Ezzel a meccsel ugyan lezárult a bajnokság őszi idénye, ám december 12-én - a tavaszról előrehozott 20. fordulóban - az élmezőnyhöz tartozó Szombathelyi Haladás vendégeként zárjuk a 2021-es évet.

Merkantil Bank Liga, 19. forduló
Tiszakécske, Tiszakécskei Sportcentrum, 250 néző. Vezette: Radványi (Sinkovicz, Szilágyi)
Tiszakécskei LC - PMFC 3-2 (2-1)
Gsz.: Heffler (31.), Zádori, (40.), Kovács (86.), ill.Tihanyi (23.), Kövesdi (90.)

Tiszakécskei LC: Holczer - Oláh (Csősz, 79.), Csáki, Farkas A., Farkas N.- Gyurján (Szalay, 87.), Kovács B., Erdei (Pongrácz, 83.), Uzoma- Heffler (Vachtler, 87.), Zádori, Vezetőedző: Visinka Ede.

PMFC: Helesfay - Svedyuk (Geiger, 60.), Dávid, Preklet, Katona - Kónya, Tölgyesi, Adamcsek (Kövesdi, 76.), Marques (Károly, 46.) - Bíró, Tihanyi (Okorie, 71.). Vezetőedző: Vas László.

Forrás: PMFC