Véget ért a PMFC mini edzőtábora, szombaton már az első tesztmérkőzés következik

2019. január 24. csütörtök 16:54

Véget ért a PMFC mini edzőtábora, szombaton már az első tesztmérkőzés következik

Véget ért a piros-feketék NB III-as csapatának háromnapos mini edzőtábora, Vas László tanítványai számára ugyanakkor tovább zajlik a felkészülés a Stadion utcában. 

 

Január 21-23. között háromnapos mini edzőtáborral készült a PMFC NB III-as labdarúgócsapata a tavaszi szezonra. A piros-feketék hétfő reggel fél hétkor találkoztak a Stadion utcában, hétkor pedig már a kellemesen szállingózó hóesésben szabad tempójú futással indítottak a műfüves pályán. Nyolc órától közös reggeli következett, majd tíztől jöhetett a kőkemény erősítő jellegű edzés a teremben.

Az ebédet a klubházban fogyasztotta el közösen a csapat, aztán csendes pihenő előzte meg a délutáni tréninget, amikor is Malomvölgyben hatszor ezerötszáz méter futás volt soron szintidőre.

Kedden hasonló forgatókönyv szerint indult Koller Krisztiánék számára a program, annyi változással, hogy a délelőtt tízes tréninget már kint, a hótól megtisztított műfüves pályán tartotta a Vas László vezette szakmai stáb. Az elején dekázós, fejelős csapatjátékkal vetélkedtek a pécsi focisták, akik aztán labdás edzést végeztek. Az ebéd elfogyasztását, majd a pár órás sziesztát követően ismét a malomvölgyi tó körül futottak a mecsekalajaiak, akik három csoportba elosztva, nyolcszor ezer méteres etapokat teljesítettek előre megtervezett szintidőkre.

 

A mini edzőtábor harmadik, egyben utolsó, szerdai napja megint korai kocogással kezdődött, majd pedig egy tápláló reggeli után erősítő edzéssel folytatódott a délelőtt. A játékosokon ekkor már kezdtek mutatkozni a fáradtság jelei, ugyanakkor mindenki becsülettel tette a dolgát.

A közösen elfogyasztott ebédet követően a labdarúgók kihasználták a pár órás pihenőt, egyesek a kanapékon elfekve, mások pedig az öltözőben helyet találva szusszantak egyet. Délután háromkor pedig ismét buszra szállt a PMFC NB III-as csapata, hogy teljesítsék Malomvölgyben a tizenkétszer ötszáz méteres futóedzést.

A háromnapos mini edzőtábor ezzel ugyan véget ért, a felkészülés viszont még korántsem. A PMFC felnőttgárdája számára a csütörtök a regenerálásról szól, a délelőttöt a Hullámfürdőben töltötték az NB III-as focisták, akikre délután dietetikus előadás, valamint videózás vár.

Vas László vezetőedző legközelebb péntek délután vezényel tréninget a labdarúgóknak, majd hétvégén megkezdik a felkészülési meccsek sorát. A piros-feketék január 26-án, szombaton 11:00 órakor a Tolna megyei I. osztályban szereplő Majosi SE-t fogadják a Stadion utcai műfüves pályán.

Forrás: PMFC