Vas László, a PMFC trénere szerint rajtra kész a csapat, a játékosok szeretnének bizonyítani

2019. március 02. szombat 10:15

Vas László, a PMFC trénere szerint rajtra kész a csapat, a játékosok szeretnének bizonyítani

Megerősödött kerettel, sikeres felkészülést követően vág neki a PMFC a hétvégi NB III-as tavaszi rajtnak. Vas László minden mérkőzésen a maximumot várja el a játékosaitól, nem lesz ez másként a bajnoki győzelemre esélyes Szeged-Grosics Akadémia ellen sem. A vezetőedző bízik abban, hogy a befektetett munka meghozza a gyümölcsét tavasszal. 

 

 

- Mennyire elégedett a téli felkészüléssel?

- Elégedettségről majd csak a bajnokság végén, a számok tükrében tudunk beszélni, de az elvégzett munka remek volt. A fiúk mindent beleadtak és tették a dolgukat úgy, ahogy azt kell. Az edzőmeccsek száma is elegendő volt, jó célt szolgált, hogy optimálisan felkészüljünk a bajnoki rajtra. Szerettünk volna erősebb csapatokkal is játszani, hogy jobban előjöjjenek a kijavítandó hibák.

- A szurkolókat talán a leginkább az foglalkoztatja, hogy milyen PMFC-t láthatnak tavasszal.

- Továbbra is kiállok amellett, hogy sikerült megerősíteni a keretet, hat játékos igazoltunk télen. Valós tükröt viszont majd csak a pályán letett munka alapján kapunk. Minden bajnoki mérkőzésből a maximumot szeretnénk kihozni. Bízom benne, hogy a rengeteg energiával beleadott munkának meglesz a gyümölcse a tavaszi szezon során.

- Az eredményes szereplés mellett milyen kitűzött céljai vannak a csapatnak?

- Továbbra sem helyezésekben gondolkodom, sokkal inkább pontokra van szükségünk. Ugyanakkor ennél is fontosabbnak tartom, hogy folyamatosan fejlődjön a gárda és eközben sikeresen letegyük a következő év csapatának meghatározó gerincét. Ebben az esetben elégedett leszek, hiszen az a célunk, hogy előrelépjen a pécsi labdarúgás.

- Vasárnap jön a tavaszi nyitány, hogy várják a játékosok az NB III-as rajtot?

- Mindenki rajtra készen áll, a játékosok szeretnék bebizonyítani, hogy hasznosan töltötték el ezt a közel hat és fél hetet. Vasárnap Gyulára utazunk, ahol egy erős, a bajnokság egyik esélyesének számító Szeged-Grosics Akadémiával játszunk. Tiszteljük az ellenfelet, ettől függetlenül megígérhetem, hogy nem fogunk feltartott kézzel kimenni a pályára.

Forrás: PMFC