Túraautó-vk: augusztusban lesz a magyar futam

2021. január 22. péntek 20:00

Túraautó-vk: augusztusban lesz a magyar futam

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre való tekintettel megváltoztatták a túraautó-világkupa (WTCR) 2021-es idényének versenynaptárát, melyben így augusztusi dátummal kapott helyet a Hungaroringen sorra kerülő magyarországi forduló. 

 

 

A versenysorozat hivatalos honlapján megjelent pénteki közlemény szerint május közepéről június elejére halasztották a szezon rajtját, mely így Németországban, a legendás Nürburgringen lesz.

A közlemény szerint a változtatásokat már a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa is jóváhagyta.

A magyarországi versenyhétvégéről azt írták, az eredetileg tervezett májusi időpontról augusztus 21-22-re helyezik át, egyeztetve a magyar kormánnyal, és remélve, hogy a nyár végén a lehető legtöbb magyar néző jelen lehet majd a Hungaroringen.

A pandémia miatt a WTCR mezőnye az idén Szlovákiába nem látogat el, helyette Olaszországba utazik, a tervezett három ázsiai helyszínre pedig egy héttel később érkezik meg.

A túraautó-vk tavalyi szezonjában négy magyar volt a mezőnyben, a 2019-es vk-győztes Michelisz Norbert (Hyundai), valamint Tassi Attila (Honda) és a Zengő Motorsport két versenyzője, Boldizs Bence (Cupra), illetve Kismarty-Lechner Gábor (Cupra). Azt már bejelentették, hogy Tassi a mostani idényben is a Honda versenyzőjeként indul a vk-sorozatban.

MTI