Sportfelszereléssel is támogatják a játékvezetők képzését

2017. november 26. vasárnap 11:30

Sportfelszereléssel is támogatják a játékvezetők képzését

Az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága többféle módon is ösztönzi az aktív labdarúgókat és egyesületeket, hogy bővüljön a megye játékvezetői társadalma. 

Az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága az új sípmesterek jelentkezését évek óta több módon is támogatja, megszólítva nemcsak a játékvezetőket, hanem az egyesületeket is, mivel országos szinten megfigyelhető, hogy a labdarúgó-játékvezetők száma folyamatosan csökken, holott egyre több bíróra lenne szükség a csapatszám növekedése miatt.

Azokat az aktív - 20 esztendősnél idősebb játékosokat -, akik jelentkeznek a tanfolyamra, és azt sikeresen elvégzik, az Igazgatóság 20 ezer forint értékű sportfelszereléssel támogatja. A legutóbbi tanfolyamot öt labdarúgó végezte el így, és vesz részt rendszeresen a mérkőzéseken, jellemzően mint játékvezető asszisztens.

Az igazgatóság ezen túlmenően az egyesületek is ösztönzi arra, hogy játékosaik elvégezzék a játékvezetői tanfolyamot. Azokat az egyesületeket, amelyeknek legalább két, 20 éven felüli aktív labdarúgója sikeres játékvezetői vizsgát tesz, az Igazgatóság 30 ezer forint értékű sporteszközzel, vagy sportfelszereléssel támogatja.

Forrás: baranya.mlsz.hu