Splitben már megy a meccs: összecsaptak a szurkolók

2019. október 10. csütörtök 14:58

Splitben már megy a meccs: összecsaptak a szurkolók

Horvát szurkolók támadtak magyarokra a két ország labdarúgó-válogatottjának csütörtöki, spliti Eb-selejtezője előtt. Szerda este és csütörtök reggel már több horvát forrás is összecsapásokról számolt be.

 

 

 

Több horvát oldal arról ír, hogy egy kisebb, ötvenfős magyar társaság már szerdán megérkezett Splitbe, és többször is összetűzésbe került horvát szurkolói csoportokkal, noha a magyar drukkerek külön rendőri kíséretet kaptak.

A index.hr szerint a magyar szurkolók a belvárosban énekelve járták az utcákat és a hatóságok nem tudták megakadályozni, hogy horvát drukkerekkel találkozzanak. A beszámolók szerint az esti órákban alakult ki több konfliktus is.

A rendőrség szóvivője, Ana Cepic a Dalmacija danasnak elmondta, egy magyar szurkoló megsérült az összecsapásokban, öt horvát és egy magyar állampolgárt pedig őrizetbe vettek. Azt a szóvivő nem tudta megmondani, hogy milyen sérülést szenvedett a magyar drukker, de a sportske.jutarnji.hr azt írja, hogy kórházi ellátásra szorult.

Az index.hr azt is írja, hogy az utcai zavargások mellett reggel egy magyar rendszámú furgont is megtámadtak, de a támadókat már elfogták a rendőrök.

Forrás: NSO