Rossi: új korszak kezdődik a finn-magyar meccsel

2018. szeptember 07. péntek 20:30

Rossi: új korszak kezdődik a finn-magyar meccsel

Rendkívül fontosnak nevezte a finnek elleni szombati Nemzetek Ligája-mérkőzést Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki szerint a meccs új korszakot nyit a magyar futballban. 

 

A mérkőzés helyszínén, a tamperei Ratina Stadionban tartott pénteki sajtótájékoztatón az olasz szakember hozzátette, vegyes érzelmei vannak bemutatkozásával kapcsolatban, izgatott, de ideges is, mivel egy nemzetet képviselni különleges dolog.

A szombati ellenfélről elmondta, több közelmúltbeli találkozóját elemezték a finn válogatottnak, amely vélhetően 4-4-2-es hadrendben áll majd fel. Szerinte az északiak a szó jó értelmében keményen és agresszívan kezdik majd az összecsapást. Hozzátette, felkészültek az ilyen jellegű futballra, és annak ellenére is önbizalommal kell játszaniuk, hogy vendégként lépnek pályára.

A várható kezdőcsapatról az MTI kérdésére Marco Rossi elmondta, mivel a finnek és a görögök elleni meccs között mindössze három nap lesz, így biztosan lesznek változások a Tamperében és Budapesten pályára lépő együttes között, és emiatt még egy-két kérdőjel a fejében. Kijelentette, ezek szombat délelőttre kiegyenesednek, a stratégia és a koncepció pedig már kész, azt a játékosok ismerik.

A keretről szólva a tréner arról beszélt, mivel két kisebb megszakítással 2012 óta Magyarországon dolgozik, nagyon jól ismeri az NB I-ben szereplő futballistákat, de a légiósok formájával is tökéletesen tisztában van, hiszen követte a válogatott mérkőzéseket is.

Marco Rossi beszélt Szalai Ádámról is, aki Dzsudzsák Balázs utódjaként lett a válogatott csapatkapitánya:

"Azt várom, hogy igazi vezére legyen a csapatnak, megfelelő hozzáállást tanúsítson, a fiatalokat pedig vegye a vállára és segítse át őket a nehezebb pillanatokon. Persze ezt azoktól a rutinos játékosoktól is elvárom, mint például Kádár Tamás, vagy Gulácsi Péter".

Újságírói kérdésre a kapitány elmondta, nem tudja összehasonlítani a Honvédnál végzett munkáját a mostanival, mert "egy országot képviselni mindig különleges érzés", óriási büszkeséget és megtiszteltetést érez, amely egyben hatalmas felelőség is.

A játékosokat ezúttal Lovrencsics Gergő képviselte, aki saját bevallása szerint nagyon motiváltan várja az összecsapást, továbbá társain is azt látja, hogy mindenki bizonyítani szeretne.

"Megkaptuk az útravaló csomagot arra vonatkozóan, mi lehet a nyerő taktika a finnek ellen, nagyon szeretnénk nyerni" - mondta a Ferencváros futballistája.

Lovrencsics kiemelte, a Marco Rossival eltöltött négy-öt nap jól megmutatta, hogy az olasz szakember tökéletesen ismeri a magyar bajnokságot és a játékosokat. Felkészült edző, aki tökéletesen megtalálta a közös hangot a labdarúgókkal.

"Szeretnénk neki és egész Magyarországnak bebizonyítani azt, hogy mi igenis jó csapat leszünk" - jelentette ki a szélső.
A magyarok szombaton 18 órától Finnországban kezdik meg szereplésüket az először kiírt Nemzetek Ligájában, majd három nappal később a Groupama Arénában - zárt kapuk mögött - Görögország válogatottját fogadják.

A magyar labdarúgó-válogatott várható összeállítása az MTI szerint:
Gulácsi Péter - Lovrencsics Gergő, Vinícius Paulo, Fiola Attila, Kádár Tamás - Kovács István, Nagy Ádám, Kleinheisler László, Stieber Zoltán - Sallai Roland - Szalai Ádám

MTI