Reméljük, elérte a mélypontot a pécsi női kosárlabda, közösen vezethet az út felfelé

2018. május 03. csütörtök 07:13

Reméljük, elérte a mélypontot a pécsi női kosárlabda, közösen vezethet az út felfelé

Mindössze százötven néző volt kíváncsi a Lauber Dezső Sportcsarnokban a PEAC-Pécs és a PINKK hetedik helyért folytatott küzdelmére. A két helyi csapat vezetői mindent megtesznek, hogy a pécsi női kosárlabda mélypontjáról felfelé vezessen az út: mint megtudtuk, biztatóan haladnak a tárgyalások az együttműködésről.

A hetedik helyen végzett a női kosárlabda NB I. mostani szezonjában a PEAC-Pécs, megelőzve a Komló után Kozármislenyben otthonra lelő PINKK-Pécsi 424-et. Ez a pontvadászat tehát nem kerül be a pécsi női kosárlabda aranyalbumába, erre a helyezésre egyik klubnál sem lehetnek büszkék.

- A csapatunk szerény költségvetéssel dolgozott, alaposan meggondolva, hogy mire költünk - vágott bele Kond Árpád, a PEAC-Pécs ügyvezetője. - Ezen az alapelven nem változtatva úgy kell megerősíteni az együttest, hogy az képes legyen sokkal több örömet, sikert, pozitív példákat adni a pécsi embereknek. Emiatt jövőre erősebb, versenyképesebb, több rutinos magyar játékosból álló csapatot akarunk építeni, amely fokozatosan haladva három év alatt újra a legnagyobbak közé érhet - fogalmazta meg a célokat.

Erős volt a bajnokság, vékony a pénztárca

A PEAC-Pécsnél igyekeztek hamar levonni az idény tanulságait.
- Az utóbbi évtized legerősebb bajnokságában zártunk hetedik helyen, 26 meccsen összesen 10 győzelmet aratva. Lényegesen tehetősebb riválisokkal és kiegyenlített mezőnyben szerepeltünk gyakorlatilag hat rutinos, illetve hat, a pécsi utánpótlásból a felnőtt csapatba került játékossal. Ahogy ezt már az évad során is elmondtuk, nagyon sok nehézséggel kellett szembenéznünk, és az elvárható győzelmek mellett egy igazi bravúrt tudtunk elérni, amikor idegenben legyőztük a Diósgyőrt - értékelt Kond Árpád. Hozzátette: számára pozitív emlék még a Cegléd elleni hazai siker az alapszakaszban, valamint az, hogy januárban három meccset nyertek meg zsinórban.

Sajnos ahhoz már hozzászokhattunk, hogy általában erősen foghíjas lelátó előtt játssza mérkőzéseit a PEAC, ám a legutolsó hazai meccs nézőszáma így is megdöbbentő volt: mindössze százötven drukker volt kíváncsi a PINKK elleni összecsapásra.

A vezető hangsúlyozta, meg kell állítani a pécsi női kosárlabda visszaesését. Amint arról Páva Zsolt polgármester is beszélt minap a PVSK-Dália húsz évvel ezelőtti bajnoki diadalának ünnepségén, ha sikeres lesz az egyeztetés, a sikereket a jövőben összefogva érheti el a két egyesület.

- Az erősítés okán tárgyalunk a PINKK vezetőivel is, akikkel már az elején megtaláltuk a közös hangot, azonosan gondolkodunk az értékek egységbe forrasztása kapcsán. Ennél többet viszont akkor szeretnék, szeretnénk velük együtt elmondani egy közös sajtótájékoztatón, ha tényeket tudunk közölni - tudtuk meg.

A kosárlabda iránt érdeklődőknek tehát még egy kis türelemmel kell lenniük, de a jelek bizakodásra adnak okot.

 

Képünkön: kevesen voltak a lelátón a szezont záró PINKK-PEAC meccsen Kozármislenyben.

Palotás Péter - Fotó: Dittrich Éva