Rangos tornát nyert a PMFC U10-es csapata, a Videotont is megelőzték a Főnix Kupán

2018. január 05. péntek 11:45

Rangos tornát nyert a PMFC U10-es csapata, a Videotont is megelőzték a Főnix Kupán

A PMFC U10-es csapata 2017. december 17-én az erős, külföldi csapatokat is felvonultató Főnix Kupán vett részt. Együttesünk a Videotont és az Inter Bratislavát megelőzve, a Siófok mögött a második helyen jutott tovább csoportjából. A piros-feketék a döntőbe jutásért a DVTK-val mérkőztek meg. Izgalmas, 3-3-as döntetlen után végül büntetőkkel mentek tovább a mieink.  

Az aranyéremért pedig a jó erőkből álló Siófokkal küzdöttünk meg, akik ellen sikerült a visszavágás. Neidhardt Dávid kiváló játékának és mesternégyesének köszönhetően 4-0-s diadalt arattunk a Balaton-partiak felett. A jó szereplés mellett a különdíjakban is érdekeltek voltunk. A gólkirály Neidhardt Dávid lett, míg Nimmerfroh Balázs és Vida Botond bekerült a kupa 6 fős álomcsapatába.

- Mindenekelőtt gratulálok a fiúknak, mert igazi csapatként, végig nagy akarattal futballoztak, ami egy szép eredménnyel párosult. Ugyan a kombinatív játékunk egyelőre elmaradt az általam elvárttól, viszont a párharcok sikeres megvívásában és harcosságban nagyot léptünk előre. Végül köszönet azoknak is, akik elkísértek minket, mert remek futballhangulatot teremtettek a gyerekek biztatásával - értékelt Jásper Péter, edző.

A kupán részt vevő U10-es csapatunk névsora: Élő Bálint, Gosztola Soma, Kachovetz Olivér, Keszler Márk, Lukács András, Neidhardt Dávid, Nimmerfroh Balázs, Szóvári Bálint, Szűcs Barna, Vida Botond. Edzők: Jásper Péter, Egri Krisztián, Udvardi Zoltán, ifj. Bogyay Zoltán (kapusedző), Czékus Zsuzsanna (koordinációs edző).

Forrás: PMFC