Pintér Attila csapatával játszik vasárnap a PMFC

2022. április 30. szombat 16:44

Pintér Attila csapatával játszik vasárnap a PMFC

Vasárnap 17 órakor a kiesés elől menekülő óbudaiak vendégeként lép pályára a Merkantil Bank Liga 35. fordulójában a PMFC.


Négy mérkőzés vár még az NB II-es labdarúgócsapatra az idei szezonban, a soron következőn a III. KER. TVE otthonába látogatnak a másodosztály 35. játéknapján. A május 1-jei találkozó lesz a két együttes 6. egymás elleni bajnoki találkozója. Az élvonalban az 1996/97-es szezonban csaptunk össze a kék-fehérekkel, míg az NB II-ben az 1997/98-as idényben, illetve legutóbb tavaly ősszel, amikor is hazai környezetben 1-0-ra maradtunk alul, ugyanakkor azon az összecsapáson tartalékos összeállításban tudtunk kiállni betegség miatt.

A III. Kerületi TVE 34 forduló alatt 31 pontot szerzett a Merkantil Bank Liga idei kiírásában: 7 győzelem, 10 döntetlen és 17 vereség a mérlegük, 30 rúgott és 53 kapott gól mellett, ezzel jelenleg a kiesést jelentő 20. helyen állnak a tabellán.

Az óbudaiak Kemenes Szabolcs vezetésével vágtak neki a Merkantil Bank Liga 2021/22-es szezonjának. A trénertől április közepén elbúcsúztak, helyére a magyar labdarúgó-válogatott egykori szövetségi kapitányát, Pintér Attilát nevezték ki. Az 55 éves szakemberrel a KTE-től 2-1-re, a Szolnoktól 1-0-ra kaptak ki.

A fővárosiak jelenlegi sereghajtó létükre még megőrizheti tagságát a második vonalban, így várhatóan a hátralévő meccseken mindent elkövetnek az eredményesség érdekében. Keretüket ráadásul több korábbi jelentős élvonalbeli múlttal és tapasztalattal rendelkező játékos alkotja, elég csak akár Rajczi Péter, Bori Gábor, Remili Mohamed, Szalai Vilmos, Fejes András, Barczi Dávid, valamint Kulcsár Dávid nevét megemlíteni. Akár csak várhatóan hazai oldalon, csapatunknak is több hiányzója lesz, nehéz kilencven perc elé nézünk a III. Kerületben.

- Tisztában vagyunk azzal, hogy a III. kerület számára ez az utolsó lehetőségek egyike, hogy az osztályt megtarthassa fogalmazott - nyilatkozta Vas László a pmfc.hu oldalnak - Nekünk viszont a magunk problémáival kell foglalkoznunk. Több sebből vérzünk. Ettől függetlenül a legfontosabb, hogy aki vasárnap pályára lép, az becsülettel és tisztességgel képviselje a PMFC színeit! - hangsúlyozta az NB II-es csapat vezetőedzője.

EQM - Fotó: pmfc.hu/Kurdi József