Pécsi legendákról nevezték el a Nemzeti Kosárlabda Akadémia centerpályáit

2018. december 02. vasárnap 09:32

Pécsi legendákról nevezték el a Nemzeti Kosárlabda Akadémia centerpályáit

A pécsi kosárlabdasport legendáinak nevét kapták a Nemzeti Kosárlabda Akadémia centerpályái szombaton a baranyai megyeszékhelyen működő intézmény szombati ceremóniáján. 


Az eseményen elhangzott: az akadémia első centerpályája a tragikus buszbalesetben elhunyt Fűzy Ákos (1963-2013) kosárlabdaedző nevét viseli szombattól.

A második pályát Egyed Mihály (1931-2011) testnevelő tanárról és kosárlabdaedzőről, a harmadikat pedig a PVSK női kosárlabdacsapatának örökös kapitányáról, a szintén közlekedési balesetben tragikusan fiatalon életét vesztő Horváth Judit (képünkön) háromszoros magyar bajnok irányítóról nevezték el.


A méltatásokat követően Rátgéber László mesteredző azt mondta: a névválasztások célja, hogy ezeken a pályákon játszó és nevelkedő gyerekek azokat az erkölcsi és szakmai normákat kövessék, mint Fűzy Ákos, Egyed Mihály és Horváth Judit.

Páva Zsolt (Fidesz-KDNP), Pécs polgármestere a többi között arról beszélt, hogy ez a három név egy "nagyszerű program" kapcsán, egy helyen jelenik meg.

A ceremónián a Nemzeti Kosárlabda Akadémia aranyjelvényével Rappai Gábort, az akadémia felügyelő bizottságának elnökét tüntették ki. Az elismerést Bódis József, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára adta át.


A névadó ceremónia előtt Szentpáli Bence, az akadémia juniorcsapatának súlyos betegségben idén júliusban elhunyt játékosa tiszteletére emlékpadot és vitrint avattak.

MTI