Öt baranyai csapat érdekelt a Magyar Kupa első körében

2022. augusztus 05. péntek 15:43

Öt baranyai csapat érdekelt a Magyar Kupa első körében

A MOL Magyar Kupa 1. fordulójának párosítása, a 2022/2023-as kupasorozat első körében, szombaton az NB III-as és alacsonyabb osztályú egyesületek lépnek pályára. Baranyából öt csapat érdekelt a főtáblán.

 

 

A kupasorozat 2022/2023-as kiírásában a tavalyival megegyező a lebonyolítás rendje: a sorozatot 160 csapat kezdi meg, a 12 NB I-es és 20 NB II-es klub mellett az összes olyan NB III-as sportszervezet is, amely nem indít csapatot az élvonalban vagy a másodosztályban.

A három legmagasabb osztály 78 csapata mellett a megyei osztályokból 82 együttes vesz részt a sorozatban, amelyek a 2021/2022-es Megyei Kupában a legjobban szerepeltek.

A MOL Magyar Kupa első és második fordulójában az OTP Bank Liga és a Merkantil Bank Liga együttesei még nem vesznek részt, így az első körben 128 csapat lesz érdekelt, a másodikban pedig 64. Az első forduló mérkőzéseit augusztus 6-7-én, a második forduló mérkőzéseit augusztus 27-28-án játsszák le.

Az 1. és a 2. forduló sorsolása előtt a résztvevő csapatokat az MLSZ Versenybizottsága a földrajzi elhelyezkedésük alapján négy csoportba sorolta be (Észak-Kelet, Dél-Kelet, Észak-Nyugat, Dél-Nyugat), és az így kialakított csoportokból sorsolta össze egymással a csapatokat.

Az első fordulóban az alacsonyabb osztályú csapat lesz a pályaválasztó, azonos osztálybeli csapatok közül az elsőként kihúzott együttes játszhat otthon. A további fordulókban is az alacsonyabb osztályú együttes szerepelhet hazai pályán, osztályazonosság esetén a korábbi fordulókban kevesebb hazai mérkőzést otthon játszó csapat lesz a pályaválasztó, azonosság esetén az elsőként kihúzott együttes játszhat otthon.

 

Baranyai érdekeltségű mérkőzések:
2022.08.06.

 

VAJTA RSC - K. ÓCSÁRD SE
B BUILD MOHÁCS - SZEKSZÁRDI UFC
PÉCSI VASUTAS SK - SZEPETNEK SE
PÉCSVÁRAD SE PROSPORT.HU - KELEN SC
KADARKÚT VSK - SPORT36 KOMLÓI BÁNYÁSZ

Forrás: baranya.mlsz.hu