Orbán Viktor "barátsággal fogadná" egy pécsi sportkomplexum tervét

2013. december 13. péntek 17:22

Orbán Viktor

Mint korábban beszámoltunk róla, megújulhat a PMFC stadion. Ezzel egy időben felröppent a híre egy régi ötletnek, egy úgynevezett zöldmezős beruházásnak, amely egy sportkomplexum felépítését jelentené, uszodával, tornacsarnokkal és stadionnal. A héten a PMFC-hez látogatott Vígh László kormánybiztos és az országos stadionfejlesztést végző cég képviselői. Megbeszélések kezdődtek a jelenlegi pálya felújításával kapcsolatban.

Az Országgyűlés hétfőn döntött a sporttámogatásokról. Ennek kapcsán kiderült, hogy jövőre 500 millió jut a pécsi labdarúgó klub létesítményére - a jövő évi költségvetésben ennyit különítettek el az újmecsekaljai pálya felújítására - de, s ez fontos: az ezt követő évben ugyanennyi.

Dr. Hargitai János kormánymegbízott munkatársunknak azt mondta, "ez még mindig nem jelenti azt, hogy ne valósulhatna meg egy zöldmezős beruházás, csak ahhoz végre konkrét, helyben elkészített tervekre lenne szükség".

- Hétfőn ismét beszéltem a pécsi sportkomplexum ötletéről Orbán Viktorral, aki újfent jelezte, barátsággal fogadna egy komplett tervet ezzel kapcsolatban. A kormány által az MLSZ-en keresztül nyújtott támogatás már mindenképpen Pécsre kerül. Ez már eldőlt, még ha két részletben érkezik is az egymilliárdos összeg. Mindez viszont nem jelenti azt, hogy egy nagyobb volumenű beruházást, azaz egy új sportkomplexum megépítését ne támogatnák.

Halász Gábor a klub menedzsere munkatársunknak azt mondta, "a felújítás biztosnak látszik", a klub részéről ennek is örülnének, de konkrét tervek még nem állnak rendelkezésükre e tekintetben sem. Csizi Péter alpolgármester megkeresésünkre csak annyit mondott, hogy elkezdődtek az egyeztetések, ám mivel még nagyon az elején tart a folyamat, a témában egyelőre nem is kíván többet mondani.

 

Horváth Patrícia - Fotó: Dittrich Éva