NKA Universitas PEAC néven folytatja szereplését a PEAC-Pécs

2021. szeptember 27. hétfő 13:30

NKA Universitas PEAC néven folytatja szereplését a PEAC-Pécs

Mostantól NKA Universitas PEAC néven folytatja szereplését az élvonalbeli PEAC-Pécs női kosárlabdacsapat - közölte a Pécsi Tudományegyetem (PTE) hétfőn az MTI-vel. 

 

 

Mint írták, a névváltozás annak köszönhető, hogy a PTE és a Rátgéber Kosárlabda Akadémia között támogatói és reklámszponzori szerződés jött létre.

Kiemelték: a sok pécsi vagy pécsi kötődésű játékos alkotta csapatot nagy tapasztalattal bíró, helyi kötődésű edző irányítja Csirke Ferenc személyében. A keretben zömmel olyan sportolók vannak, akik a Rátgéber Kosárlabda Akadémián pallérozódtak az elmúlt években - s utaltak a két felnőtt magyar válogatottra, Kiss Virágra és Wentzel Nórára.

Mellettük - jelezték a kommünikében - ott van a rutin Sarok Nikolett és Szücs Réka személyében, a négy légiós Nikola Dudásová, Ivana Brajkovic, Tyaunna Marshall, Chelsea Nelson, valamint az akadémiáról érkező Bojtár Boglárka, Laczkó Sára, Selcova Ilina, Kötő Luca, Olawuyi Adenike és Csényi Anna.

Emlékeztettek a közleményben arra, hogy a csapatot működtető Kosárlabda Akadémia Sport Kft. 2011-es évi megalakulását követően a sportvállalkozás tulajdonosi szerkezete tavaly nyáron megváltozott. Addig a kft. többségi tulajdonosa Pécs önkormányzata volt 51 százalékkal, a Rátgéber Kosárlabda Akadémia 25, a PEAC Sportegyesület pedig 24 százalékot birtokolt.

Az új többségi tulajdonos a Rátgéber Kosárlabda Akadémia lett 70 százalékos üzletrésszel, 20 százalékos tulajdonos Pécs önkormányzati tulajdonú cége, a PSN Zrt., továbbá 10 százalékkal tagtárs maradt a PEAC Sportegyesület.

MTI - FOTÓ: PTE/Csortos Szabolcs