Nem viselték a maszkokat, kemény büntit kapnak a PMFC-t Szegedre elkísérő szurkolók

2020. december 04. péntek 17:30

Nem viselték a maszkokat, kemény büntit kapnak a PMFC-t Szegedre elkísérő szurkolók

FRISSÍTVE! Több tízezer forintos bírságra számíthatnak, valamint a stadionokból is kitilthatják azokat a PMFC-drukkereket, akik a szegedi Szent Gellért Fórumban buzdították a pécsi focicsapatot. A közösségi oldalon arról számolt be az egyik érintett, hogy a rendőrségi ügyintéző tájékoztatása szerint a kamerafelvételek alapján a szektorban mindenki megszegte a maszkviselési szabályokat.


November első napján a Szeged-Csanád Grosics Akadémia ellen lépett pályára a PMFC a Merkantil Bank Ligában, azaz a másodosztályban. A nemrég átadott Szent Gellért Fórum nevű arénában a helyiek mellett több tucatnyi pécsi drukker is volt, akik egygólos piros-fekete győzelemnek örülhettek a mérkőzés végén.



A minden bizonnyal szép emlékű túrát azonban beárnyékolja, hogy a maszkviselési szabályok be nem tartása miatt gyakorlatilag az összes vendégszurkoló súlyos pénzbírságra számíthat. A november elején érvényes szabályozás alapján ugyanis akkor még lehetett mérkőzésekre járni, ám a lelátón kötelezően hordani kellett a maszkot.

Az egyik szurkolói fórumban arról írt bejegyzést egy drukker, aki szintén ott volt Szegeden, hogy a szektort figyelő kamera mindenkiről rögzített olyan felvételt, amely a szabálytalan maszkviselést bizonyítja. Evés, ivás, orrfújás, lecsúszás - fogalmazott.

A bejegyzésből kiderül, a drukker felkereste a rendőrséget, ahol az ügyintéző arról tájékoztatta, hogy az azonosítások megtörténtek, az érintettek kiértesítése pedig folyamatban van. A poszt alapján súlyos büntetéseket osztanak ki, hiszen ötvenezer forintos bírságról tesz említést a szurkoló, illetve többeket a stadionokból is kitiltanak egy évre.



Megkeresésünkre az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálat azt írta, a szegedi rendőrök összesen húsz szurkolóval szemben éltek feljelentéssel a maszkviselési szabályok megsértése miatt, akik között hazai és vendég drukkerek is voltak. A szabálysértőkkel szemben a lakóhely szerint illetékes rendőrkapitányságok jártak el.

A PMFC-nél sajnálattal értesültek az esetről, őket értelemszerűen a rendőrség nem tájékoztatta a feljelentésekről.

P. P.