Minden jó, ha jó a vége: legyőzte idehaza a PMFC a Kozármislenyt

2018. november 17. szombat 17:06

Minden jó, ha jó a vége: legyőzte idehaza a PMFC a Kozármislenyt

A PMFC Danijel Romic hajrában szerzett góljával 1-0-s sikert aratott hazai pályán a Kozármisleny FC felett. 

 

Az NB III Közép-csoport 15. fordulójának baranyai rangadóján a Vas László vezette PMFC a Kozármisleny FC csapatát fogadta szépszámú hazai nézősereg előtt a Stadion utcában.

Sérülések miatt némileg felforgatott összeállításban kezdtek a pécsiek, a sok problémát tetőzte, hogy a kezdőbe jelölt Péter Bence a mérkőzés előtt családi okok miatt nem tudta vállalni a játékot. A hazaiak így is már a presztízsmeccs 3. percében veszélyeztetni tudtak egy rögzített szituációból.

Egy távolról megítélt szabadrúgást Kálmán Szilárd küldött kapura, a labda egyet pattant Molnár Péter előtt, aki azonban középen állva megfogta a játékszert.

Bő tíz minutummal később Gellén Dávid csúsztatott fölé egy szögletből beérkezett labdát. A fehér mezes mislenyiek a vártnál kevésbé voltak agresszívak, első lehetőségüket a 22. percben jegyezhettük fel. Ekkor Wittrédi Dávid szöglete szállt el laposan a kapu előtt, a hosszúnál becsúszó Tóth Márk azonban lemaradt a labdáról. A 36. minutumban Tóth Marcell lapos lökete okozott némi riadalmat. Eközben többnyire a mezőnyben folyt a küzdelem, mindkét oldalon kontrákból próbálkoztak helyzetbe kerülni.

A gólnélküli első játékrészt követően a piros-feketék előtt adódott ismét komoly lehetőség. Az 58. percben Koller Krisztián tekert jobbról a hosszú sarok irányába, de Molnár Péter vetődve szögletre tudta piszkálni a labdát! Rögvest utána Fujsz Richárd csavart balról a hosszú felső irányába, de a vendégek hórihorgas hálóőre ismét nagyot védett. A szomszédos kék-fehérek támadójátékáról sokat elárul, hogy a Kovács Benedek kapusnak a rangadó 63. percében kellett először igazán közbeavatkoznia.

Az összecsapás végéhez közeledve aztán a PMFC-nek sikerült megszereznie a vezetést. A 84. percben Kálmán Szilárd szabadrúgását követően Danijel Romic lőtt közelről a hálóba, 1-0! Lehetőség még adódott a végén, de az állás már nem változott, Vas László legénysége legyőzte baranyai riválisát, egyúttal a mecsekaljaiak megszerezték idei szezonbeli első győzelmüket hazai pályán. A PMFC számára még egy mérkőzés van hátra az idei esztendőben: november 25-én, vasárnap 13:00 órakor a Dunaújváros gárdáját látják vendégül.

NB III Közép-csoport, 15. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 1000 néző. Vezette: Szommer Attila.

PMFC - Kozármisleny FC 1-0 (0-0)
Gsz.: Romic (84.)

PMFC: Kovács - Hanol, Romic, Erdős, Varga - Kálmán (Széles, 89.), Szellák (Csernik, 46.), Juhász, Fujsz - Gellén (Gellén, 67.), Koller. Vezetőedző: Vas László.

Kozármisleny FC: Molnár - Rácz (Horvát, 69.), Tóth M., Wittrédi (Grabarics, 89.), Márkvárt, Beke, Kocsis, Racskó, Tóth M., Turi, Lantos. Edző: Németh Zsolt.

Forrás: PMFC