Milák Kristóf újra célba veszi az aranyat

2021. július 30. péntek 16:15

Milák Kristóf újra célba veszi az aranyat

A 200 méteres pillangóúszásban győztes Milák Kristóf szombaton 100 méteren is célba veszi az aranyérmet a tokiói olimpián. 

 

 

A Budapesti Honvéd SE 21 éves bajnoka a pénteki elődöntőben olimpiai csúccsal nyerte futamát, a rekord azonban nem élt sokáig, ugyanis a világcsúcstartó amerikai Caeleb Dressel néhány perccel később még nála is gyorsabb volt. A finálé várhatóan a két világklasszis külön párharcát hozza majd.

Az atléták közül Kozák Luca lesz érdekelt szombaton, akinek a célja 100 méter gáton, hogy egyéni csúccsal bejusson a döntőbe.

A női kézilabda-válogatott negyedik csoportmérkőzésén a spanyolokkal találkozik, Elek Gábor szövetségi kapitány - három vereséggel álló - csapatának már csak matematikai esélye van a negyeddöntőbe jutásra, de ahhoz, hogy ez megmaradjon, le kell győznie világbajnoki ezüstérmes riválisát.

A férfi vízilabdázókra ezúttal az amerikai csapat vár, Märcz Tamás együttese biztosíthatja helyét a negyeddöntőben, amennyiben a többi eredmény a papírformának megfelelően alakul.

A vitorlázóknál Finndingiben hat futam után a harmadik helyen álló Berecz Zsomborra újabb két futam vár.

Sportlövészetben Mészáros Eszter a kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett versenyében lesz érdekelt, míg triatlonban a magyar vegyes váltó áll rajthoz.

A vívóknál a női kardcsapat a negyeddöntőben a dél-koreaiakkal kezd.

MTI - Fotó: MTI (archív)