Michelisz Norbert rajthoz áll a hazai Rali Eb-futamon

2023. szeptember 21. csütörtök 13:26

Michelisz Norbert rajthoz áll a hazai Rali Eb-futamon

Michelisz Norbert bemutatkozik raliversenyzőként, és rajthoz áll az Európa-bajnokság (FIA ERC) magyarországi fordulójában.

 

 

Menedzsmentjének csütörtöki tájékoztatása szerint a 39 éves pilóta egy Hyundai i20 N Rally2-es autóval indul. A Hyundai Motorsport Customer Racing pilótájaként három fordulóval a vége előtt ő vezeti a túraautó-bajnokság (TCR World Tour) idei szezonját, az ottani őszi szünetet kihasználva az OMV Hungária Kft. támogatásával vesz részt a FIA ERC hazai versenyén, amelyre a Zempléni-hegységben kerül sor október 6. és 8. között.

"Életem első autósportos élményei a Pécs környéki raliversenyekhez kötődnek, a Mecsek-raliról élénk gyerekkori emlékeim vannak" - mesélte a 2019-ben az FIA World Touring Car Cup (WTCR) bajnoki címét elhódító versenyző.

"Én a ralis közegben szerettem bele az autóversenyzésbe, és ha gyerekként kérdeznek arról, milyen versenyző akarok lenni, akkor biztosan ralit mondtam volna. Hogy a pályaversenyzés felé sodort az élet, az főleg a szimulátoros időszakomnak köszönhető, ahonnan ebbe az irányba vezetett az utam. De a rali iránti érdeklődésem mindig megmaradt, a gyerekkori álmom válik most valóra."

Michelisz közölte, a pályát nem ismeri, és az autót is csak egyszer tesztelte Pécs környékén, ami borzasztóan kevés tapasztalat, ezért pályafutása legnagyobb kihívása előtt áll.

"A célom a célba érés" - jelentette ki. "Az eredményeket tekintve nem tervezek semmit előre, hiszen az Európa-bajnokság mezőnye erős. A hazai közönség előtti versenyzésről sok szép emlékem van, de ez most más lesz, mint a Hungaroring. Nagyon várom már ezt az új élményt".

A rali Eb egy év kihagyás után látogat újra Magyarországra, a verseny központja Nyíregyházán lesz, ahol egy belvárosi gyorsasági szakaszt is megrendeznek. Ez a viadal zárja az Eb 2023-as idényét, amely a versenysorozat 70. évfordulója.

MTI