Mégis a Puskás Arénában fogadhatjuk a bolgárokat?

2019. december 14. szombat 09:24

Mégis a Puskás Arénában fogadhatjuk a bolgárokat?

A bolgár Ludogorec tulajdonosa, Kiril Domuszcsiev klubbéli teendői mellett a Bolgár Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottságának tagja. A Ferencváros elleni 1-1-re végződött Európa Liga-mérkőzés után - amely csapata továbbjutását eredményezte a legjobb 32 közé -, aggodalmát fejezte ki, hogy a magyar válogatott elleni Európa-bajnoki-pótselejtezőt, egyáltalán nem biztos, hogy Szófiában rendezhetik, hanem Budapesten, az új Puskás Arénában.

 

 

Az UEFA (Európai Labdarúgó Szövetség) a pótselejtező sorsolása után arra kérte a bolgár szövetséget, hogy a márciusban megrendezésre kerülő, Magyarország elleni pótselejtezőre tegye lehetővé a videobíró, vagyis a VAR-rendszer használatát Szófiában.

A Ferencváros elleni mérkőzés után viszont arról beszélt a bolgár sportvezető, nem kizárt, hogy belátható időn belül nem képesek lehetnek teljesíteni az európai szövetség kérését. Ebben az esetben Magyarországon,a Puskás Arénában lehetne megrendezni a mérkőzést.


„Az UEFA illetékesei attól tartanak, nem tudjuk megvalósítani a VAR-rendszer alkalmazását a jövő tavasszal esedékes Nemzetek Ligája-playoff elődöntőre, Magyarország ellen. Ebben az esetben Magyarországon kell majd játszanunk" - olvashatóak Domuszcsiev szavai a bolgár újságíró, Metodi Sumanov Twitter-oldalán.

Az is megnehezítheti a bolgárok helyzetét, hogy az angolok elleni mérkőzésen történt rasszista megnyilvánulások miatt két mérkőzéses zárt kapus büntetést kapott a válogatott, amelyet ugyan két évre felfüggesztett az UEFA, de nem kizárt, hogy emiatt szigorúbb elbírálás aláesik, a VAR megfelelő létesítése a szófiai stadionban.

A Bulgária-Magyarország Eb-pótselejtezőt március 31-én rendezik, 20:45-kor. A helyszín bizonytalanná vált

Forrás: M4