Mátyus Jánossal rángatnák ki a PMFC kátyúban megrekedt szekerét

2024. február 22. csütörtök 08:49

Mátyus Jánossal rángatnák ki a PMFC kátyúban megrekedt szekerét

Mátyus János veszi át a PMFC labdarúgócsapatunk irányítását, közölte a klub.

 

A 49 éves, pro licences szakember legutóbb a Kisvárdát irányította az élvonalban. Korábban volt a Budafok trénere, amelyet a MOL Magyar Kupában egészen a döntőig vezetett.

Ezt megelőzően dolgozott Sopronban, illetve az NB II-es Szombathelynél, a Nyíregyházát pedig az NB I-ben, majd a kizárás után az NB III-ban és végül az NB II-ben is trenírozta, míg edzői karrierje Pápán indult.

 

A győri születésű Mátyus János játékosként idehaza a Kispest-Honvédban, az FTC-ben, Győrött és Tatabányán futballozott, külföldön pedig a német Energie Cottbust, a skót Hibernian FC-t és az osztrák Admira Wackert erősítette.

A keménykötésű védő tartalmas labdarúgó pályafutása során összesen 348 bajnokin lépett pályára, a válogatottban pedig 34 alkalommal húzhatta magára a címeres mezt, hátvéd létére ráadásul három gólt szerzett nemzeti színekben.

- Örömmel fogadtam el a PMFC felkérését, vezetőedzőként azon leszek, hogy stabilizáljuk a gárdát, és kirángassuk a kátyúból kissé megrekedt szekerünket - fogalmazott a szerződéskötést követően újdonsült trénerünk. - Meggyőződésem, hogy a keret többre hivatott a mostani szereplésnél, ezt pedig kemény és kitartó munkával szeretnénk bebizonyítani. Szükségünk van a szurkolók támogatására, akik képesek belehajszolni a fiúkat a győzelembe. Együtt előrébb léphetünk!

Forrás: PMFC - Fotó: Kurdi József/pmfc.hu