Márton Gáborral szárnyal a ZTE, veretlenek idén

2024. február 24. szombat 15:38

Márton Gáborral szárnyal a ZTE, veretlenek idén

A Zalaegerszeg hazai pályán 3-1-re nyert a Kecskemét ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójának szombati játéknapján.


A ZTE ezzel továbbra is veretlen még 2024-ben, idei ötödik bajnokiján ez volt a negyedik sikere.OTP Bank Liga, 22. forduló:

Zalaegerszegi TE FC-Kecskeméti TE 3-1 (2-0)

Zalaegerszeg, 1588 néző, v.: Csonka
gólszerzők: Kiss B. (10.), Croizet (41.), Gruber (81.), illetve Zeke (60.)
sárga lap: Sankovic (90.), illetve Zeke (19.), Varga B. (33.), Horváth K. (83.)

Zalaegerszegi TE FC: Dombó - Mim, Csóka, Safronov, Várkonyi, Szendrei N. - Kiss B. (Hadida, 63.), Sankovic, Bedi (Németh D., 85.) - Croizet (Gruber, 53.), Mance (Sajbán, 84.)

Kecskeméti TE: Varga B. - Szabó A. (Iyinbor, a szünetben), Belényesi, Katona L. - Zeke, Zsótér (Helmich, 56.), Vágó, Szűcs (Májer, a szünetben) - Banó-Szabó (Kovács K., 83.) - Lukács (Szendrei Á., a szünetben), Horváth K.


Jól kezdett a házigazda ZTE, már a 10. percben megszerezte a vezetést, a gólszerző éppen a Kecskeméttől érkezett Kiss Bence volt. A folytatásban kiegyenlített volt a küzdelem, a vendéglátók azonban nem sokkal a szünet előtt növelték előnyüket, az előző fordulóban a Paks otthonában duplázó Yohan Croizet verte meg egy az egyben az emberét, és lőtt a rövid felsőbe.

A vendégek hármas cserével frissítettek a szünetben, aminek gyorsan meg is lett az eredménye, Zeke Márió a 60. percben szépített.

A góltól új lendületet kapott a Kecskemét, a ZTE pedig így főként a kontrákra összpontosított, egy ilyen ellentámadás végén pedig a nemrég az FTC-től kölcsönbe érkezett és a Paks ellen is eredményes Gruber Zsombor egy kipattanót értékesítve eldöntötte a három pont sorsát.


Képünk archív fotó. 

MTI