Magasra tette a lécet: Kárpáti Enikő nyerte az ifi országos bajnokságot magasugrásban

2018. június 17. vasárnap 09:38

Magasra tette a lécet: Kárpáti Enikő nyerte az ifi országos bajnokságot magasugrásban

A PSN Zrt. versenyzője, Kárpáti Enikő szoros küzdelemben hódította el az országos bajnoki címet magasugrásban Magyarország Ifjúsági (U18) Atlétikai Bajnokságán. 


A hétvége több szempontból is kiemelkedő sporteseménye idehaza a Győrben rendezett Magyarország 2018.évi Ifjúsági (U18) Atlétikai Bajnoksága.

A korcsoport egyéni bajnoki címeinek és helyezéseinek eldöntése mellett a kétnapos esemény az utolsó tesztverseny a július 5 - 8 között ugyanitt lebonyolítandó U18 Európa-bajnokság előtt, s persze a sportolók számára lehetőség a magyar csapatba való bekerülésre.

A tavalyi EYOF-ról jól ismert helyszínen, az Olimpiai Sport Parkban található atlétikai létesítményben a hétvégén 36 szám szerepel a programon. Az indulók között megtalálható a korcsoport hazai élvonala, közülük többen a mind eredményességben, mind rendezésben jól sikerült EYOF sikeres résztvevői voltak.

Köztük a PSN Zrt. versenyzője, Kárpáti Enikő. A pécsi lány az Európai Ifjúsági Olimpián tavaly a tizenkettes döntőben a nyolcadik helyezést ért el, szombaton pedig az ő nyakába került az arany, miután szoros küzdelemben, 1. 71-es eredménnyel megnyerte a magasugrás döntőjét.

 

EQM - Fotó: Berényi Ibolya (archív)